Haberler

Milli Sporcunun Babasına Karaciğer Nakli

Türkiye'yi buz pateninde temsil eden Avrupa üçüncüsü milli sporcu 12 yaşındaki Selin Erkan, babasının gerçekleştirilen başarılı karaciğer naklinin ardından sağlığına kavuşmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Türkiye'yi buz pateninde temsil eden Avrupa üçüncüsü milli sporcu 12 yaşındaki Selin Erkan, babasının gerçekleştirilen başarılı karaciğer naklinin ardından sağlığına kavuşmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Selin Erkan'ın babası 46 yasındaki Turgut Erkan, siroz olduğunu öğrendi. Bunun üzerine kızının antrenmanlarını ve kızıyla birlikte yapması gereken seyahatleri aksatmaya başladı. En son Selin'in Avrupa üçüncüsü olduğu yarışmayı güçlükle takip edebilen Turgut Erkan'ın bu durumu, başarılı milli sporcunun performansını da olumsuz etkiledi. Organ bağış listesinde beklerken, durumu da kritiğe giren Turgut Erkan'ın beklediği haber geçen hafta geldi. Selin Erkan, Erzurum'da antrenmandayken babasına İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi'nde organ çıktığı haberi geldi. Çok hızlı bir şekilde hastaneye ulaşan Turgut Erkan'a İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın ve ekibi tarafından başarılı karaciğer nakli gerçekleştirildi.

Selin Erkan'a mutlu haber, babasının ameliyatı bitip, sağlığının yerinde olduğu kesinleşince verildi. Kampta mutlu haberi alan Selin Erkan hemen İzmir'e dönde. Babasıyla ilk karşılaşmasında gözyaşlarını tutamayan Selin Erkan, "Babamın karaciğer nakliyle yeniden hayata tutunduğu için çok mutluyum. Organ bağışında bulunanlara çok teşekkür ediyorum ve herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum. Eğer bir gün Avrupa şampiyonu olursam kürsüden herkese organ bağışında bulunmaya davet edeceğim" dedi.

Başarılı organ naklini gerçekleştiren İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Organ Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın, "Organ bağışının çok önemli olduğunu organ bağışının hayat kurtardığını bir kez daha gördük. Selin kardeşimizin bundan sonraki süreçte babasının sağlığına kavuşması ile antrenmanlarını daha iyi yapacağını buz üzerinde daha iyi konsantre olup ülkemiz adına madalyalar kazanacağını ümit ediyorum" dedi. Selin Erkan da doktorlara teşekkür etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Üniversitesi Ünal Aydın Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title