Haberler

"Mehmet Akif İnan" Osmancık'ta Anıldı

Güncelleme:

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde yapılan bir programda "Mehmet Akif İnan" anıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği'nin birlikte organize ettiği Mehmet Akif İnan'ı anma programı gerçekleştirildi.

HABER:Mustafa ULUSOY

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği'nin birlikte organize ettiği Mehmet Akif İnan'ı anma programı gerçekleştirildi. Programa Avukat, Şair-Yazar Kenan Yaşar konuşmacı olarak katıldı.

'ÖLÜ SEVİCİ OLDUK'

Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili, "bizlerin ölü sevici bir yanı var. Yaşarken değerlerini bilmediğimiz insanları öldükten sonra yüceltmeye çalışıyoruz. Her yıl çeşitli düşünürlerimizle ilgili olarak anma programları gerçekleştiriliyor. Fakat ne acıdır ki o insanların fikirleri ve mücadeleleri hayatımızda davranış olarak yansımıyor. En acısı da bugün en çok okunan kitap olarak Kur'an istatistiklere geçiyor. Yalnız en fazla okuduğumuz halde hayatımızda hiçbir yansımasını göremiyoruz. Ve çağda hiçbir iddiamız olmadan yaşıyoruz." Dedi.

Üniversitede öğrenciyken Mehmet Akif İnan'la tanışmalarını ve hatıralarını anlatarak kınuşmasına başlayan şair-yazar Kenan Yaşar, mücadele adamının hayatının iyi bilinmesinin bizlere farklı yollar açacağını söyledi.

GÖNÜLERDE TAHT KURDU

Kenan Yaşar, "Şuurlu bir dava adamı olarak Akif İnan'ın, şiirlerinde dile getirdiği yaşam anlayışını, hayattayken eylemlerine de yansıtmıştır. Nasıl Arif Nihat Asya 'Bayrak', Necip Fazıl Kısakürek 'Çile', Mehmet Akif Ersoy 'Çanakkale Şehitleri' şiirleri toplumun gönlünde taht kurmuşsa, Mehmet Akif İnan da 'Mescid-i Aksa şiiri ile milli ve manevi heyecan aşılayarak, gönüllerde taht kurmuştur." Dedi.

'İLKELERİNDEN TAVİZ VERİLMEMELİ'

Mehmet Akif İnan'ın sendikacılık yönüne de değinen Kenan Yaşar, " O gün sendikal mücadelesindeki zorluğu biliyorum. Yokluklarla savaşarak doğumunu gerçekleştirdiği sendikası bugün Türkiye'nin en büyük sendikası hâline gelmiştir. Yalnız burada çok dikkatli olmak gerekiyor. Onun ilkelerinden ve prensipleririnden uzaklaşmadan sendikacılığa getirmiş olduğu ilkelere sahip çıkmak gerekiyor. Yoksa onun yolundan gidilmiş olmaz. Akif İnan hiçbir zaman makam ve mevki amacıyla hareket etmemiş, her türlü olumsuzluğa karşı dik ve onurlu bir duruş sergilemiştir."dedi.

Kenan Yaşar, şiirlerinden de örnekler okuyarak programı bitirdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Akif İnan Kenan Yaşar Osmancık Türkiye Güncel Haberler

title