Haberler

Kut'ül Amare Anma Programı Düzenlendi

Güncelleme:

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından Kut'ül Amare anma programı düzenlendi.

Program Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi'nde 29 Kasım 2017 Çarşamba günü düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Alparslan KOTAN katıldı.

Programa Pınarhisar İlçe Kaymakamı Murat EREN'in yanı sıra Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü ULUS, Pınarhisar İlçe Müftüsü Abdullah KARA, Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdulkerim ASLAN, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu hocaları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Programa katılanlara, salon girişinde Mevlid Kandili dolayısıyla gül suyu ve lokum ikram edildi.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Pınarhisar merkez camii imam hatibi İsmail YAZICI tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Okunan Kuranın ardından sahneye çıkan KOTAN konuşmasının başında coğrafya bilinmeden, tarih bilinemeyeceğini ifade etti.

Kotan, çarpışmaların gerçekleştiği cephelerden, karşılıklı olarak alınan esirlerin hikayelerinden bahsetti. Kuşatma altında kalan İngilizlere yardım ulaştırma çabalarının Osmanlı Ordusu tarafından nasıl engellendiklerini anlattı. Özellikle "Kendi Gelen" gemisinde ele geçirilen erzakların kıtlık çeken Osmanlı Ordusunda yarattığı sevinci ifade etti.

Kuşatma esnasında İngilizlerin Osmanlı Ordu Komutanı Halil Paşa'ya olan rüşvet tekliflerinden bahseden Kotan, Halil Paşanın bu görüşmelerde tarihe damga vuran bir tavır ortaya koyduğunu anlattı. Görüşmenin içeriğini anlatan Kotan, Halil Paşanın rüşvet teklifi karşısında "Türk namusu para ile satılamaz! Bu iş bir vatan meselesidir. Efendilerinize söyleyin biz paraya tapanlardan değiliz." dediğini aktardı.

Tarihe Kut'ül Amare Zaferi olarak geçen savaşlar sırasında İngilizler 40 bin kayıp ve esir verirken Türk birliklerinin ise 25 bin kayıp verdiğini anlatan Kotan sözlerini Halil Paşa'nın ordusuna yazdığı ordu emiri yazısıyla sonlandırdı. Sunumundan dolayı, Kotan'a plaketini Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren takdim etti. Program İlçe Vaizi Nihat İlhan'ın duasıyla son buldu. Program sonrasında öğrencilerin hazırladığı resim sergisi gezildi. Programa katılanlara günün anısına hazırlanan magnetler ve broşürler hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Eren Pınarhisar Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title