Haberler

Kuşadası'nda Turizm Konferansı

TÜRSAB Kuşadası Başkanı Fahrettin Çiçek, sektördeki KDV'nin yüzde 5'e çekilmesi Türkiye'nin Avrupa ile rekabetini güçlendireceğini ve bu sayede sektörün elmas yılını yaşayacağını bildirdi.

TÜRSAB Kuşadası Başkanı Fahrettin Çiçek, sektördeki KDV'nin yüzde 5'e çekilmesi Türkiye'nin Avrupa ile rekabetini güçlendireceğini ve bu sayede sektörün elmas yılını yaşayacağını bildirdi.

Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech) kapsamında Turizm Konferansı'nda "Küresel Turizm Pazarlarında Son Durum" değerlendirildi.

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, son yıllarda dünya turizminde karamsarlığın etkili olduğunu ve bu durumdan Türkiye'nin de etkilendiğini söyledi.

"Para kazanmayan sektör çok çabuk cazibesini kaybeder" diyen Baraner, bunun için en önemli görevin turizm merkezlerindeki belediye başkanlarına düştüğünü anlatarak şunları kaydetti:

"Avrupa'da milyonlarca aile tatil için nereye gidecekleri konusunda şu an karar aşamasında. Bunun için belediye başkanları yurt dışına çıkıp orada sektör temsilcileriyle bir araya gelip, turları ülkemize davet etmeli. Çünkü turist yurt dışında ve burada oturup onlar gelecek diye beklemek büyük hata olur."

Sektörün desteğe ihtiyacı var

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla ise sektörde kötü bir tablo oluştuğunu ve bu gerçeğin kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Turizmcilerin barış ve kültürel birliktelikten güç aldığına dikkat çeken Atilla, sektörün acilen desteğe ihtiyacı olduğunu savundu.

TÜRSAB Kuşadası Başkanı Fahrettin Çiçek de istedikleri desteğin yapısal değişikliklerde sağlanabileceğini söyledi.

Sektörün rahatlatılması için bazı adımlarının atılması gerektiğini vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

"Yapılması gereken 3 şey var. Bunlardan ilki Avrupa'da rekabet edebilmemiz için Türkiye'nin vizeyi kaldırması gerekiyor. Avrupa'dan bize kimse çalışmak için gelmiyor, tatil için turist geliyor. Vize kaldırılsın. Bu noktada Almanya örneğini vermek gerekiyor. Almanya vatandaşları ülkemize kimlik kartıyla gelebiliyor ama bunun farkında olmayan ne çok Alman var. Yani vizesiz seyahati kesinlikle tanıtmalıyız. İkinci yapısal değişiklik iç turizme yönelik olmalı. Yıllarca çocuklarımız okulda okuyor diye ağustos ayında yüksek fiyatlarda tatil yapmaya mahkum olduk. Neden okul tatillerimizi bölgesel farklılıklar arz edecek şekilde düzenlemiyoruz? Okulların aynı anda başlayıp aynı anda tatil edilmesi doğru bir yaklaşım değil. Kendi insanımızı tatile teşvik etmek zorundayız."

Bir diğer yapısal değişikliğin ise sektöre yönelik olması gerektiğine işaret eden Çiçek, "Konaklama sektörü KDV'si yüzde 8 ama transfer hizmeti KDV'si yüzde 18. Bunun yüzde 5'e çekilmesi, Avrupa ile rekabette elimizi güçlendirir. Vize, tatil ve vergide gelin elimizi güçlendirin, bizde turizmde Türkiye'ye elmas yılını yaşatalım" ifadelerini kullandı.

Konferansa Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Aydın Kültür Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Çiçek Kuşadası Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title