Haberler

Kuruyan ağaçlar, ihtiyaç sahiplerine yakacak oluyor

Güncelleme:

Ödemiş Belediyesi, İzmir 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden alınan izin doğrultusunda, tarihi Birgi Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklarda kuruyan ağaçların kesim işlemlerini gerçekleştirmeye başladı.

Kesilen ağaçlar ise ihtiyaç sahiplerine yakacak olmaya devam ederken,yerine ıhlamur ve erguvan dikilicek.

Tarihi ve doğası ile Ödemiş'in en önemli turizm bölgelerinden olan Birgi, hafta içiözellikle hafta sonları çevre il ve ilçelerden birçok ziyaretçiyi konuk ediyor. UNESCO'nun geçici listesinde yer alan Birgi'de, Ödemiş Belediyesi gerekli çalışmaları titizlikle yürütürken, olumsuz hava koşulları nedeniyle ya da ömrünü tamamlamış ve zamanla kuruyan ağaçların kesimi için çalışmalara başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmaları öncesinde sit alanı kapsamında olan bölgede ağaçların kesimi için gerekli izin İzmir 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden alındı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş; Unesco'nun geçici listesinde yer alan tarihi bir bölgemiz Birgi'nin her alanda korunması adına belediye hizmetlerimizi titizlikle yürütmeye çalışıyoruz. Cadde ve sokaklarda kuruyan ağaçlar, ziyaretçiler açısından tehlike arz ettiği gibi hem de görüntü kirliliğine yol açıyordu. Bu nedenle gerekli kesim izinlerimizi alarak çalışmalara başladık. Şubat ayında da kesilen bu ağaçların yerine Birgi'nin florasına uygun ıhlamur ve erguvan ağaçlarını dikmeyi planlıyoruz. Kesilen ağaçlar da, belediyemiz ekiplerince yakacak odun haline getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ödemiş Belediyesi Ödemiş İzmir Birgi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title