Haberler

Kurtoğlu Haberi Yalanladı

Güncelleme:

DHKB Genel Sekreteri Doç. Dr. M.Güzel Kurtoğlu, bir gazetede kendisiyle röportaj yapılmış gibi çıkan haberin şahsını yıpratma amaçlı olduğunu savundu

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (DHKB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ulusal bir gazetede "Diyarbakır terör ve hırsızlığın merkezi" başlığıyla yer alan haberin asılsız olduğunu bildirdi. Kurtoğlu: " Söz konusu gazetede yer alan haber tarafımdan yapılmış bir açıklama değildir. Haberde yer alan beyanlar müfettiş raporlarından alıntı yapılarak yazılmıştır. Haber, ifademde müfettişlerin sorularına verdiğim cevaplardan ibarettir. Basına yapılmış bir açıklama değildir. Bu haber şahsımı yıpratmaya hizmetimizi engellemeye ve baltalamaya yönelik olarak kurulan bir komplodur. Bizlerin Diyarbakır halkı ile karşı karşıya getirilmesine yönelik olan bir planın parçasıdır" dedi.

"BARIŞ SÜRECİ SABOTE EDİLİYOR"

Genel Sekreter Kurtoğlu haberin farklı amaçlara hizmet ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Özellikle Sayın Başbakanımızın Demokratikleşme paketi sonrasında bu tarz yıpratıcı haberlerin ortamı germe ve barışı sabote etmekten başka bir amacı olmadığını düşünüyorum. Üstelik bu sabote işi şahsım hedef alınarak yapılıyor"

ARAÇ İHALESİNDE KAMU ZARARI ÇIKMADI

(DHKB) Genel Sekreteri Kurtoğlu, araç ihalesi ile ilgili gazetede yer alan rakamların doğru olmadığını belirterek Diyarbakır Şoförler Odası'nın 540 bin TL olarak belirlediği rayiç bedeline istinaden kendilerinin ihaleyi 525 bin TL' ye gerçekleştiklerini kaydetti. Kurtoğlu: "Yolsuzluk musluğunu kapattığımız için birileri bize asılsız haberlerle karalamaya çalışıyor" dedi.

MÜFETTİŞ; "KAMU ZARARININ BULUNMADIĞI SONUCUNA ULAŞILMIŞTIR"

Araç ihalesi ile ilgili görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi ilgili belgelerde yer alan soruşturmanın sonuç bölümünde şuna dikkat çekti:

"Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Araç Kiralama Hizmeti İhalesi'nde her hangi bir kamu zararı olup olmadığının tespiti açısından ihale sonucu belirlenen kiralama bedeli ile rayiç kiralama bedelinin karşılaştırılması yoluna gidilmiş, bu anlamda Diyarbakır Şoförler Odası'nın vermiş olduğu rayiç fiyatın ihale uhdesinde kalan firmanın ihaleye teklif verdiği fiyatın altında, firmanın idareye ihale dışı indirim yaptığı fiyatın üstün olduğu görülmüş olup, yapılan ödemelerin de bu fiyat üzerinden hesaplandığı göz önüne alındığından kamu zararının bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır"

"KURUM VE ŞAHSIMIZ YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Söz konusu haberle ilgili basın toplantısı yapan Kurtoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Haberde yer alan rapor bir bütün olarak değerlendirilmemiştir. Kamu zararı kısmı yani sonuç bölümü olan en can alıcı yeri bilinçli bir şekilde yazılmayıp kurum ve şahısım hedef gösterilmiştir. Bizim kurumumuzda hemen her gün açık ihaleler yapılmaktadır. Kanuni ve yasal perspektifte ihale şartlarını taşıyan herkes siyasi görüşleri ile değil, belgeleri ile bize müracaat ediyorlar. Biz burada bir ideoloji anlayışı içerisinde farklı görüş ve düşüncelere sahip kişilerin ihaleye girmelerini bloke edici bir eylem içerisinde değiliz. Üstelik bir bölgede bazı sıkıntıların olması o bölgedeki bütün insanlarının bu olayların ortağıymış gibi gösterilmesi son derece yanlıştır. Diyarbakır ve bölge halkı ile ilgili ne söylenmesi gerektiğini insanlar değiliz. Bir kısım olumsuz olayların ve insanların var olduğunu bildirmek tüm bölgenin suçlanması anlamına gelmez. Ancak gazete de yer alan ilgili haberde bizim ağzımızdan verilen bölümde bütün Diyarbakır halkını zan altında bırakıcı sözler yer almıştır. Ben de bu bölgenin bir insanı Diyarbakır çocuğuyum. Memleketimin tüm halkını gazetede yer alan terör örgütü ve hırsız gibi karalayıcı sözlerle lanse edecek değilim. Görülen o ki bu talihsiz haberle kurumumuz ve şahsımız yıpratılmaya çalışılmaktadır"

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Muhammet Güzel Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title