Haberler

Kozmik Oda Belgeleri Gizlilik Nedeni İle Gönderilmedi

Güncelleme:

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 80. duruşması başladı.

Malatya'daki Zirve Yayınevi davasında, talep üzerine, davada tanık olarak dinlenen Y.A. ile ilgili Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma dosyası mahkemeye ulaştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenen kozmik oda ile ilgili soruşturma dosyası ise gizlilik kararı nedeniyle gönderilmedi.

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 80. duruşması başladı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Malatya Adliyesi içerisinde ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Tutuklu sanıklar, cezaevi araçlarıyla adliyeye getirildi. Olayın asli faillerini azmettirmekle suçlanan tutuklu sanık Varol Bülent Aral Elbistan Cezaevi'nden video konferans yöntemiyle dahil edildi. Davanın tutuklu sanıklarından Orgeneral Hurşit Tolon ile tutuksuz sanıklar İlker Çınar ile Aykut Saka duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel ve müdahil avukatları, sanık yakınları katıldı.

Duruşmada Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa son celsede, dosyaya ilişkin bazı kurumlardan istenen belge ve ifadelerin durumunu açıkladı. Mahkeme Başkanı Kısa, davada tanık olarak dinlenen Y.A. ile ilgili Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma dosyası mahkemeye ulaştığını belirtti. Mahkemeye ulaşan belgelerin CD ve DVD şeklinde taraflara verilebileceğini bildirdi. Kısa Haydar Yeşil'e ait harddiskle ilgili bilirkişi raporunun, dosyadaki bütün ses kayıtlarının deşifre kayıtları raporunun, MİT Mersin Bölge Başkanlığından Levent Ercan Gelegen'in haber elemanı olup olmadığıyla ilgili talebe, haber elemanı olmadığına dair cevabi yazının geldiğini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen kozmik odayla ilgili soruşturma dosyasından istenen belge ve bilgilerin bu aşamada gizlilik kararı nedeniyle gönderilemeyeceğine dair cevabın da ellerine ulaştığını söyledi. Kısa, bunların dava dosyasına eklendiğini kaydetti.

Mahkeme Başkanı Kısa, dava kapsamında cinayetin ardından olayın faili Emre Günaydın'ın kaldığı hastanede nöbet tutan uzman çavuş Hüseyin Aslanpençesi ile bir kilisede yönetici olarak görev yapan İhsan Özbek'in talimatla ifadesinin alındığını bildirdi. Davanın tutuklu sanığı emekli Albay Mehmet Ülger tarafından Malatya Jandarma Alay Komutanı iken usulsüz dinlendikleri ortaya çıktığı belirtilen Aslanpençesi ve Özbek'in mağdur sıfatıyla davaya katılmayı talep ettiği belirtildi.

Kısa, iddianamede yer alan "Malatya Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Ülger cinayetleri bekliyordu. Olayın gerçekleştiği saatlerde yayınevine yakın bir mağazada birliği için mobilya bakıyordu. Cinayetler işlendiğinde gelen telefonun ardından olay yerine geldi" şeklindeki suçlamaları Mehmet Ülger'e sordu. Emekli Albay Ülger, cinayetlerin işlendiği gün mobilya alımı için iki astsubay ile birlikte merkeze geldiğini belirtti. Olayı bir mobilya mağazasında televizyondaki altyazı ile kendisine karargahtan gelen bir telefonla öğrendiğini anlatan Ülger, olayı öğrendikten sonra yayınevine gittiğini, burada emniyet müdürü ile savcıyı gördüğünü dile getirdi.

Duruşmada hakkında Varol Bülent Aral tarafından çeşitli iddialar ortaya atılan Ata Atmaca isimli kişi mağdur tanık olarak dinlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Kısa Mehmet Ülger Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title