Haberler

Köyde ahırda çalışırken Türkiye birincisi oldu, şimdi Bakan Yardımcısı

Güncelleme:

2000 yılında köyünde ahır inşaatında çalışırken Türkiye birincisi olan Oruç Baba İnan, yeni kararnameyle Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı'na atandı. İnan'ın annesi Elif İnan, mutlu olduklarını dile getirdi.

KONYA'da, 2000 yılında köyünde ahır inşaatında çalışırken Türkiye birincisi olduğunu öğrenen ve yeni kararnameyle Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı'na atanan Oruç Baba İnan'ın annesi Elif İnan (73), "Mutluyuz. Allah sonunu da hayırlı getirsin inşallah. Çocukluğu da burada geçti. Bizim çocuklar hep çalışkandı zaten. Sadece o değil, hepsi çalışıyordu. Hepsi çalıştılar okudular. Haberi de oğlum verdi" dedi.

Yunak ilçesi Çayırbaşı köyünde 7 çocuklu bir ailenin 4'üncü çocuğu olan Oruç Baba İnan, 2000 yılında ÖSS Türkiye birincisi olduğunu köyde ahır inşaatında çalışırken aldı. Birinci olmasının ardından Türkiye, 'ÖSS Şampiyonu tarladan çıktı', 'Haberi harman yaparken aldı', 'Köylü Şampiyon', haberleriyle Oruç Baba İnan'ı tanıdı.  Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü dereceyle tamamlayan İnan,  Yıldız Holding'de pazarlama biriminin ardından üst düzey görevler aldı. Konya Şeker Torku'nun Genel Müdürlüğü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüttü. 2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre A.Ş.'de CEO Yardımcısı olarak yapan Oruç Baba İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yardımcısı olarak atandı.

İnan'ın Çayırbaşı'nda oturan annesi Elif İnan, mutlu olduğunu dile getirdi. Anne Elif İnan "Mutluyuz. Allah sonunu da hayırlı getirsin inşallah. Çocukluğu da burada geçti. Bizim çocuklar hep çalışkandı zaten. Sadece o değil, hepsi çalışıyordu. Hepsi çalıştılar okudular. Haberi de oğlum verdi" ifadelerini kullandı.

?


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oruç Baba İnan İnan Mutlu Türkiye Baba Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title