Haberler

Kosova Yeni Başbakanı İsa Mustafa: Türkiye ile İlişkileri Aynı Hızda Devam Edecek

Kosova'da bağımsızlık sonrası 8 Haziran tarihinde ikinci kez yapılan genel seçimler ardından 6 ay süren siyasi kriz sona erdi.

Kosova'da bağımsızlık sonrası 8 Haziran tarihinde ikinci kez yapılan genel seçimler ardından 6 ay süren siyasi kriz sona erdi. Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin başında bulunduğu PDK partisi ile İsa Mustafa'nın başında bulunduğu LDK partisinin ortak koalisyon anlaşması sonucu hükümet kuruldu.

Kosova'da 181 gün sonra Meclis'in kurulması ardından hükümet dünkü oturumla kuruldu. Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile Kosova Demokratik Birliği'nin (LDK) kurduğu İsa Mustafa'nın koalisyonu tarafından kurulan hükümet onaylanmasının ardından Başbakan adayı LDK lideri İsa Mustafa için oylama yapıldı. Yeni Kosova Hükümeti üyeleri, Meclis tarafından onaylandıktan sonra yemin etti. Kosova'da 19 bakanlıktan oluşan yeni hükümet, yapılan oylamada 38 karşı 2 çekimser olmak üzere 73 evet oyu ile onay aldı. Yeni hükümette Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) seçimlerde kazandığı 2 Türk milletvekili ve 1 bakanlık ile bakan yardımcıları ile Kosovalı Türkleri temsil edecek. Konuyla ilgili DHA'ya açıklamalarda bulunan KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar şunları söyledi:

"Yeni kurulan hükümette tekrar 1 bakanlık Türk partisine verildi. Yeni hükümette çok bakanlık yanı sıra bakan danışmanları ve yardımcılıklar bize verildi. Biz de Kosovalı Türkler'i en iyi bir şekilde Meclis'te temsil edeceğiz."

PDK lideri ve eski başbakan Haşim Taçi'nin Türkiye ile olan sıkı ilişkilerinin yeni Başbakan İsa Mustafa ile devam edip etmeyeceği sorusuna Yağcılar, yeni Başbakan Mustafa'nın daha önceden Priştine Belediyesi Başkanı görevinde olduğu gibi bundan böyle de ilişkilerin aynı seviyede geçeceğini söyledi. - Prizren

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Haşim Taçi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title