Haberler

Konaklı Kayak Merkezinde Kar Raftingi Heyecanı

Güncelleme:

Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezinde hazırlanan pistte, yerli ve yabancı turistler kar raftingiyle karın keyfini çıkartacak.

Konaklı Kayak Merkezi'nde kar raftingi heyecanı- Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde hazırlanan pistte yerli ve yabancı turistler, kar raftingi yapabilecek- Dağcılık ve Doğa Sporu Antrenörü Bayram: "Erzurum artık sadece kayak merkezi değil. Palandöken ve Konaklı, alternatif doğa sporlarının kışın yapılabildiği bir merkez haline gelecek" Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde hazırlanan pistte, yerli ve yabancı turistler kar raftingiyle de karın keyfini çıkartacak.Kayak merkezine gelen turistler, hem snowboard ve kayak hem de yeni hazırlanan pistte de kar raftingi yapma imkanı buluyor.Dağcılık ve Doğa Sporu Antrenörü Çetin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık kayağın yanında alternatif sporlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı."Yazın suda yaptığımız raftingi karda niye yapmayalım dedik ve bir grup arkadaşımızla bunu denedik" diyen Bayram, şöyle devam etti: "Sonra pistlerde yapmaya karar verdik. Oldukça güzel görüntüler çıktı ve daha profesyonel hale getirmek istedik. Konaklı Kayak Merkezi Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden birisi, şu anda tam kapasitesiyle misafirleri ağırlayamıyor. Biz de Erzurum'da yaşayan bir sivil toplum örgütü olarak yazın yaptığımız doğa sporlarını burada aktif hale getirelim dedik."Bayram, bundan sonraki süreçte daha farklı branşları da kar sporuna katmayı düşündüğünü belirterek, "Erzurum artık sadece kayak merkezi değil. Palandöken ve Konaklı, alternatif doğa sporlarının kışın yapılabildiği bir merkez haline geliyor. Kışın karda rafting, karda kano, kar bisikleti önümüzdeki hafta da bu etkinliklerin altyapısını yapıp önümüzdeki yıl profesyonel pistlere sahip bir şekilde aktif hale getireceğiz" dedi.- "Uluslararası Buz Tırmanışı"Bayram, 21-25 Ocak'ta uluslararası buz tırmanışının Erzurum'da yapılacağını anımsatarak, Türkiye'nin hiçbir yerinde buz tırmanışı yapılmadığını, önümüzdeki hafta burada 17 ülkeden 176 dağcıyla buz tırmanışı gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. -Konaklı Kayak Merkezi

Kaynak: AA / Güncel

Çetin Bayram Erzurum Konaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title