Haberler

Kolen'den Elektrik Tasarrufu Eğitimi Seferberliği

Güncelleme:

KOLEN; proje kapsamında son olarak, İTÜ Geliştirme Vakfı Anaokulu, Ankara Gürçağ Koleji ve Afyon TED Koleji öğrencileri ile beraberdi.

KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt '' Enerji tasarrufu eğitimini kendimize misyon edindik. Eğitim kurumlarımızın çok değerli yöneticilerine sesleniyorum. Biz hazırız. Çağırın gelelim. Enerji tasarrufunu çocuklarımıza birlikte anlatalım'' dedi.

KOLEN'in okul öncesi miniklere enerji tasarrufunu, verimliliği, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini anlatmak ve bu bilinci çok erken yaşlarda oturtmak amacıyla başlattığı proje tüm Türkiye'ye yayılarak büyüyor.

Elektrik enerji sektöründe, yenilikçi bakış açısı, abone memnuniyetine verdiği önem, içinde bulunduğu çevre ve topluma duyarlı yaklaşımı ile öne çıkan ve okul öncesi çocuklara "Enerji Tasarrufu" eğitimleri vermeye başlayan KOLEN; konuyu misyon edindiklerini, talep eden her bir okula yetişmeye çalışacaklarını söylüyor. Bilinçlenmenin çok genç yaşlarda başlaması kişiyi o konuda çok daha hassas, çok daha duyarlı hale getiriyor. KOLEN yönetimi; ''iş bu sebeple enerji tasarrufunu anlatmaya okul öncesinden başladık'' diyor.

EĞİTİMLER TÜRKİYE'YE YAYILIYOR

İstanbul, Ankara ve Afyon'da bölge yöneticileri Tuğba Karaca, Fatma Niğdelioğlu ve Mine Gül Yılmaz tarafından gerçekleştirilen sunum ve eğitimlerde minik öğrencilerin katılımları, anlatılanlara ilgileri son derece yoğundu. Eğimin her aşamasına bizzat iştirak ettiler, katıldılar, fikirlerini dile getirdiler. Herhangi bir konuda farkındalığın, bilincin oluşması için yapılacaklara erken yaşlardan başlamanın ne kadar doğru olduğu da bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Afyon TED Koleji Genel Müdürü Hayrettin Balıkçı, bu sorumlu davranışı ve gayretlerinden dolayı KOLEN'e teşekkürlerini belirtti. Gürçağ Koleji Müdürü Selma Erturan projeden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, özellikle okul öncesi yaş grubuna yönelik bu yaklaşımın geleceğe dair umutlarını artırdığını arttırdığını söyledi ve KOLEN'e teşekkür etti. Ayrıca okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi veren bir uygulama olan Eko-okullar programı kapsamında olan İTÜ Özel Doktor Sedat Üründül Anaokulu Eko okul öğrenci komitesi minik enerji dedektifleri Tuğba Karaca ve KOLEN'e teşekkür sertifikalarını sundular.

''ÇAĞIRIN GELELİM''

KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt: ''İçinde bulunduğumuz zaman dilimi ve sonrasında artık gelişmişlik enerjinin etkin kullanımı ile ilgilidir. Malum öncesinde yüksek tüketim ya da tüketimdeki artış ekonominin büyüdüğüne, gelişmişlik düzeyinin yüksekliğine işaretti. Şimdi yalnız başına gerçekten anlamsız. Verimli olmak zorundayız, daha az tüketimle, daha çok üretmek zorundayız. Yine unutmamalıyız ki bunun pratiğe dökülmesi, hayata geçirme için bu anlayışın topluma hakim olmasıyla ilgilidir. Toplumsal pratik ise kültür, eğitim ve zamanla oluşur. Başlanacağı yer ise alabildiğine erken yaşlardır. Bu yüzden erken bir yaştan okul öncesinden başladık. Gerisi eğitim kurumlarımızın çok değerli yöneticilerine kaldı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuğba Karaca Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title