Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Yılların Sorununu El Birliğiyle Çözüme Kavuşturalım

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Yılların sorununu el birliğiyle çözüme kavuşturalımAli Ruhluel, Lefkoşa, 2 Aralık (DHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nu müzakerelerdeki son gelişmelerle ilgili bilgilendirecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Yılların sorununu el birliğiyle çözüme kavuşturalım

Ali Ruhluel, Lefkoşa, 2 Aralık (DHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nu müzakerelerdeki son gelişmelerle ilgili bilgilendirecek.

Akıncı Meclisteki kapalı Oturum öncesi basının sorunlarını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün gece BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiyadis ile bir araya geldiklerini, yemekte müzakerelerde gelinen aşamayı geç saatlere kadar süren ve gerçekten tıkanıklığı aşan yararlı bir görüşme yatıklarını kaydetti.

Akıncı, şöyle devam etti Onun öncesinde ne yapacağımızı biliyoruz. O konferansa garantör ülkelerin de davet edileceğini biliyoruz. Dolayısıyla yepyeni bir konjonktür açıldı önümüze. Bu önerdiğimiz, istediğimiz bir şeydi. Temenni ederim orada da çok verimli çalışmalarla artık bu yılların sorununu el birliğiyle çözüme kavuşturalım? dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bir gazetecinin 'Sürecin 2017'ye sarkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz' yönündeki sorusuna ise Bir iki haftanın çok da önemi yoktur. Zaten ben çözüm 2016 yılı sonu itibarıyla ana hatlarıyla, ana konturlarıyla çıksın. 2017'nin ilk birkaç ayında birtakım teknik konular, anayasalar, federal yasalar, uygulamaya ilişkin teknik ayrıntılar zaten kalacak. Onun dışında birkaç ay halkımıza okusun, anlasın ve tartışsın diye zaman vermemiz lazım. 2017 ortalarında bir referandumdan bahsediyorduk. Şimdi bunun yıl sonu itibarıyla bakarsanız 9-10 günlük sarkması olmuştur Çözüme ulaşalım da bütün gecikme bu kadar olsun.? diye yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akıncı Ban Ki Moon Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title