Haberler

Kayseri Baro Başkanı'nın Zeytin Ağacı İsyanı

Güncelleme:

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, "Geciken kararlar nedeniyle kararan hayatlar, cinayetler, dağılan yuvalar, yetim kalan çocuklar, kesilen ağaçlar kadar ses getirmedi."

Soma'nın Yırca Köyü'nde, kurulacak termik santral için bir gecede 6 bin zeytin ağacının kesilmesi ile ilgili olarak değerlendirme yapan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, "Geciken kararlar nedeniyle kararan hayatlar, cinayetler, dağılan yuvalar, öksüz ve yetim kalan çocuklar, Taksim'deki, Validebağ'daki ve Soma'daki ağaçlar kadar ses getirmedi. Zeytin ağacı kadar olamadı, içim acıyor" dedi.

Soma'da yapılacak termik santral için bir gecede 6 bin zeytin ağacının kesilmesinin kamuoyunda değişik tepkileri de beraberinde getirdiğini belirten Fevzi Konaç sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. Konaç, şunları yazdı:

"Elbette çok üzüldük toplum olarak. Yargının ağır ve hantal işleyişi, biz Avukatların ve tüm yargı camiasının temel, müzmin ve bir türlü çözülemeyen sorunu. 30- 40 yıl süren davalar, dedenin açıp kuşaklar arası sürerek, torunun bitirdiği davalar masal değil bu ülkede, geciken kararlar nedeniyle kararan hayatlar, cinayetler, dağılan yuvalar, öksüz ve yetim kalan çocuklar, sönen umutlar, hakkını alamayan mazlumlar. O kadar çok şey söyleyebiliriz ki, ama uzun yıllar çekilen bu sıkıntılar yüzünden atılan çığlıklar, yürekten gelen feryatlar, insanımızın çırpınışları Taksim'deki, Validebağ'daki ve Soma'daki ağaçlar kadar ses getirmedi, getirmiyor sanki. Ağaçların sesinin insanın sesini bastırdığı, gölgede bıraktığı bu ülkede; doğrusu bu duruma içim acıyor. İnsanın hak ve onurunun korunamadığı bir ülkede, ayakta kalan ağaçların gölgesinde oturacak mutlu insanı bulamamak duygusu korkutuyor. Zeytin ağacı mübarektir ama ya insan." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Konaç Kayseri Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title