Haberler

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Büyük Ses Getirdi

Güncelleme:

İŞKAD Toprakkaleli kadınlara Türkiye'deki kadın girişimciliğinin artırılması Hanımeli projesi konulu seminer verdi.

Toprakkale Mehmet Cevlani İlköğretim Okulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Asiltürk ve İŞKAD başkanı Feride Demir yönetim kurulu üyesi Kadriye AKDUMANLI ve üye Şehriban ÖZER de katıldı .

Toprakkale Mehmet Cevlani İlköğretim Okulu toplantı salonunda düzenlenen seminere toprakkaleli kadınlar büyük ilgi gösterdi.Kadın girişimciliğinin önemini anlatan Toprakkale İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Asiltürk, kadınların iş yaşamında yer almasının çok önemli olduğunu vurguladı. Asiltürk "Hanımeli Projesi" ile ev hanımlarının ekonomide aktif rol oynaması için neler yapılabileceğinden söz etti

Sende destek ol; Kadın güçlensin, ekonomi güçlensin,aile güçlensin ,ülke güçlensin slagonu ile projeye başlayan İŞKAD yönetim kurulu başkanı Feride Demir Aile ekonomisinin geliştirilmesi ile ülke ekonomisinin geliştireceğinin altını çizen "Hanımeli projesi ile hanımlar evde elleri ile yaptıkları her çeşit ürünü bir pazar oluşturup satarak aileye katkıda bulunacaklar. Elleri maharetli hanımlarımız ellerinin emekleri karşılığını aldıkça daha da istekli olacak. Bu da ülkemiz ekonomisine yansıyacak. Hanımlarımız da daha da kendine güven duyacaklar. Hanımeli Projesi ile aileler gelişecek ekonomi  gelişecek. Hem de maharetli hanımlarımız kaybolmayacak. " şeklinde konuştu

Osmaniye'de mart ayı başında kurulan ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde faaliyetlerine başlayan İŞKAD ile ilgili bilgiler veren dernek başkanı Feride Demir, derneğin yeni kurulmasına rağmen kısa sürede Osmaniyeli iş kadınları arasında büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Şanal da ülkenin istihdam sağlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunan iş kadınlarına ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Başkan Şanal bu bağlamda Belediye olarak hanımlara her zaman yardımcı olacaklarını ifade etti.Şanal Toprakkaleli hanımların ellerinin emekleri ürünleri sunacakları pazarın oluşturulması için Belediye olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.

İŞKAD başkanı Feride Demir daha sonra hanımların sorularına cevap verdi. Feride Demir bu tür projelerin de devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Asiltürk Feride Demir Sedat Şanal Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title