Haberler

İzmir Gece Alışverişini Sevdi

İlki geçen yıl düzenlenen ve ses getiren 'Night Out Shopping' (Gece Alışverişi) İzmir Alsancak'da ikinci kez düzenlendi.

İlki geçen yıl düzenlenen ve ses getiren 'Night Out Shopping' (Gece Alışverişi) İzmir Alsancak'da ikinci kez düzenlendi.

Dünya çapında Paris, New York, Londra, Milano, Barselona, Madrid gibi önemli şehirlerde gece alışverişi mantığından yola çıkılarak kent ekonomisine yılbaşı öncesinde hareket getirmek amacıyla başlatılan ve gelenekselleştirilen etkinlik, bir günlüğüne de olsa Alsancak sokaklarına canlılık getirdi.

Organizasyona moda dünyasının ünlü markaları ve Alsancak'ta hizmet veren birçok firma, önemli oranlarda indirimler yaparak destek verirken, kokteyller düzenledi, çeşitli sunumlar yaptı. Gece 01.00'a kadar süren organizasyona katılanlar Konak Belediyesi Orkestrası'nın hareketli müzikleri ve Perküsyon Grubu'nun hareketli müzikleri eşliğinde alışveriş yapma imkanı buldu.

Etkinliğin en çok ilgi gören bölümlerinden biri ise Gül Sokak'a kurulan 50 metre uzunluğundaki podyumdaki defile oldu. Sokak defilesinde İzmirli modacı Ertan Kayıtken'in özel tasarladığı çanta ve kıyafetleri tanıtıldı. Sevilen oyuncu Volkan Severcan ve İzmirli güzel Açelya Kartal'ın sunuculuğunu üstlendiği defilede Rönesans Ajans mankenleri ile podyumların ünlü isimleri Şenay Akay, Senem Kuyucuoğlu, Ebru Güzel, Tuğba Karaca ve Merve Büyüksaraç görev aldı. 15'i Ertan Kayıtken, 18'i de Beymen Business'e ait olmak üzere toplam 33 parça ürün sunuldu.

Renkli etkinliğin bir diğer mesajı da hayvan haklarına yönelik mesajlar oldu. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yer alan hayvanlara yönelik işkence, tecavüz, itlaf gibi suçların kabahatler kanununa göre cezalandırılmasını protesto eden modacı Kayıtken, kanunun yeniden düzenlenmesi ve suçların TCK kapsamında değerlendirilmesi için 10 bin imza topladığını açıkladı. Aynı konuda Türkiye genelinde iki yıldır kampanya yürüten ve 250 bin imza toplayan Barbaros Şansal'a 10 bin imzayı teslim eden Kayıtken'e İzmir cemiyet hayatının tanınmış simaları ve İzmirli ünlü oyuncu Ekin Türkmen de destek verdi. Hayvanseverler podyuma kedi ve köpekler ile çıkıp bu konuya dikkat çekti.

Törende projeyi destekleyen Key Hotel ve mi Casa Restoran, Ebru Akel, Saba Atay, Ayda Benefrahim, Selim Özgörkey, Meral Simson, Can Ortabaş, İnci Denizer, Tarkan Önal, Bülent Akgerman gibi isimlere plaket verildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title