Haberler

İstanbul'daki Şantaj ve Askeri Casusluk Davası

İstanbul'daki askeri casusluk ve şantaj davası sanıklarının yakınları Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı.

İstanbul'daki askeri casusluk ve şantaj davası sanıklarının yakınları Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı.

Anayasa Mahkemesi önündeki otoparkta toplanan grup adına açıklamayı okuyan avukat Mahir Işıkay, askeri casusluk ve şantaj davasının bugüne kadar Türk subaylarına atılan en aşağılık iftira olduğunu söyledi.

Bunun bir kumpas olduğunu ve karanlık güçler tarafından hayata geçirildiğini savunan Işıkay, söz konusu güçlerin Türk toplumunun hassasiyetlerinden faydalanarak Türk Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırmaya çalıştığını ve haysiyet cellatlığına soyunduğunu ifade etti.

Işıkay, davada yargılanan subayların rütbelerinin küçüklüğü, sanık sayısının az ve davanın isminin rencide edici olması nedeniyle mağdurların sesinin kamuoyunda yeterince duyuralamadığını öne sürdü.

"Bu dosya mahkeme kararıyla da tescil edilen, casusu olmayan casusluk, fahişesi olmayan fuhuş örgütü olan tek dosyadır" diyen Işıkay, şunları kaydetti:

"İstanbul Askeri Casusluk, Fuhuş ve Şantaj davası bugün dinlenen kriptolu telefonlardan montaja, sehven tape eklemekten delil yerleştirmeye, İzmir Askeri Casusluk yalanının yanı sıra devlet büyüklerinin telefonlarının dinlenmesi maksadıyla TÜBİTAK'ta yapılan tasfiyeye, Ergenekon davasında 51 nolu DVD'den Balyoz davasında 5 numaralı harddiske kadar ortaya çıkan tüm kumpasları içinde barındıran yakın tarihin en büyük iftira kampanyasıdır."

Davada mahkemenin hiçbir sanığa iki yıl boyunca tek bir soru sormadığını dile getiren Işıkay, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerine seslendi.

Işıkay, "Yapılan hukuksuzluklar ayan beyan ortadadır. Anayasa Mahkemesinin benzer davalarda gösterdiği hassasiyeti bu davada da göstereceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri İzzet Güneş Gürseler de Türkiye'de son dönemde yargıya güvenin zedelendiğini belirterek, Anayasa Mahkemesinin evrensel hukuk ilkelerini de vurgulayarak Türkiye'nin önünü açmaya devam edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan basın açıklaması yapan grup, üç çocuğuyla otoparka arabasını park etmek isteyen bir kadın sürücüye tepki gösterdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mahir Işıkay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title