Haberler

İKÖ Benzeri Ayrıcalıkları CHP'liler de İmzalamıştı

AKP, Muhalefetin Tepki Gösterdiği İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Gençlik Forumu'na Tanınan Ayrıcalıkların Karadeniz Ekonomik İşbirliği (Kei) Örgütü'nün İstanbul'daki Sekretaryasına da Tanındığını Savundu.

AKP, muhalefetin tepki gösterdiği İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Gençlik Forumu’na tanınan ayrıcalıkların Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün İstanbul’daki sekretaryasına da tanındığını savundu.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, KEİ sekretaryasına da benzer ayrıcalıklar getiren anlaşmanın altından İKÖ’ye karşı çıkan CHP’li Onur Öymen ve Şükrü Elekdağ’ın da imzalarının bulunduğunu söyledi.

Ayrıcalıklar aynı değil Ancak, İKÖ ile KEİ anlaşması aynı değil. İşte farklar:

4 İKO Gençlik Forumu çalışanlarına, görevleri ve yetkileri sınırları içinde yaptıkları yazılı veya sözlü ifade ve eylemlerinden dolayı yargı dokunulmazlığı verilecek. Kendileri, eşleri ve yakın aile üyeleri diplomatik bağışıklıktan yararlanacak. Forum tarafından personele ödenen maaş ve ücretler vergiye tabi tutulmayacak.

4 KEİPA sekretarya personeline tanınan bağışıklıklar ise belirli sınırlar içinde sağlanıyor. Bu sınırlardan en önemlisi de tanınan vergi muafiyetlerinin, "kamu menfaati" koşuluyla kullanılması.

4 İKO Gençlik Forumu, herhangi bir sınırlamaya, herhangi bir kontrol ve düzenlemeye tabii tutulmaksızın elinde her çeşit para bulundurabilecek.

4 KEİPA Sekreteryası ise kontrole tabi olmaksızın istediği parasal operasyonları da ancak "Kamu menfaati" koşuluyla yapabilecek. Sekretaryaya, depolama, gümrük makamlarının çalışma saatleri dışında ortaya çıkan ve gümrükleme için belirlenen yerler dışında gümrüklenen mallar için istenen bedelleri ödeme yükümlülüğü getirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title