Haberler

Hücrede Ölüme Verilen Cezayı Az Bulan Aile, Dosyayı Yargıtay'a Taşıdı

İstanbul Ümraniye E tipi cezaevinde 2 yıl önce Akciğer rahatsızlığından hayatını kaybeden Şahin Şimşek'in ölümünde ihmalleri olduğu gerekçesiyle yargılanan ve aldıkları 7,5 ay hapis cezaları ertelenen 2 cezaevi müdürü ve doktora verilen cezaları az bulan Şimşek ailesi, dosyayı Yargıtay'a taşıdı.

İstanbul Ümraniye E tipi cezaevinde 2 yıl önce Akciğer rahatsızlığından hayatını kaybeden Şahin Şimşek'in ölümünde ihmalleri olduğu gerekçesiyle yargılanan ve aldıkları 7,5 ay hapis cezaları ertelenen 2 cezaevi müdürü ve doktora verilen cezaları az bulan Şimşek ailesi, dosyayı Yargıtay'a taşıdı. İstanbul Ümraniye E tipi cezaevinde 3 Ocak 2010 tarihinde konulduğu hücrede Akciğer rahatsızlığından hayatını kaybeden Batman'lı hükümlü Şahin Şimşek'in ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle Cezaevi 1. müdürü Tuncay Yıldırım, 2. Müdürü Mustafa Yiğit ve cezaevi doktoru Özgür Mede'ye yargılandıkları İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde 7.5 ay hapis cezası verilmesi ailesinin tepkisine yol açtı. Şimşek ailesinin avukatı İbrahim Halil Yalçın, 3 çocuk babası Şahin Şimşek'in ölümünde ihmali olan kişilere verilen cezaların Yargıtay'a taşıyacaklarını belirterek, Müvekilim Akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmek isterken, konulduğu hücrede hayatını kaybetmiştir. Cezaevi idaresi önce 'koğuşunda öldü' dedi, sonra da bir tutuklunun suç duyurusuyla Cumhuriyet Savcılığının açtığı soruşturmada her şey ortaya çıktı. İki yıldır süren davada bize göre adalet tecelli etmedi. Verilen kararda görevi ihmal edildiği söyleniyor. Oysa bu ihmal değil, insanlık suçudurdiye konuştu. Avukat Yalçın, Cezaevi 1. Müdürü Tuncay Yıldırım'ın dosya sonuçlanana kadar öldüğünden davasının düştüğünü belirterek, İnfaz koruma memurları ile diğer personel hakkında açılan diğer dava beraatle sonuçlandı. Tedavi görmesi gereken bir hükümlünün hücrede tutulması insanlık dışıdır. Özellikle cezaevinde bulunan insanların sağlığına dikkat edilmeli. İhmalkarlık nedeniyle 7 ay 15 gün cezanın da ertelenmesi benzer suçları işleyenleri özendirir. İtirazda bulunacağız. Bu davanın Yargıtay'dan döneceğine de inanıyoruzdedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahin Şimşek Ümraniye İstanbul Yargıtay Politika Güncel Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

CHP ile AK Parti heyetleri bir araya geldi! Bayram ziyaretinde soğuk rüzgarlar estiren sözler

CHP ile AK Parti heyetleri bir araya geldi! Bayram ziyaretinde soğuk rüzgarlar estiren sözler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title