Haberler

Gülmekten Kendine Dön Karma Sergisi

Güncelleme:

Galeri 77 portföyünden seçilen eserlerin yer aldığı 'Gülmekten Kendine Dön' karma sergisi, genç ve köklü beş sanatçının eserlerini bir araya getirdi. Sergide ressam Sedat Girgin'in 'Metamorfoz' serisinden tuval üzerine akrilik 3 adet çalışması yer alıyor. Sergi, Komedi Kulüp ile açıldı ve 5 Nisan'a kadar ziyaret edilebilir.

Galeri 77 portföyünden seçilen eserlerin yer aldığı "Gülmekten Kendine Dön" karma sergisi, genç ve köklü beş sanatçının eserlerini bir araya getirdi.

The Stay Boulevard Nişantaşı'nda gerçekleştirilen basın toplantısı öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan ressam Sedat Girgin, sergide "Metamorfoz" serisinden tuval üzerine akrilik 3 adet çalışmasının yer aldığını söyledi.

Mizah unsurları içeren serginin Komedi Kulüp ile açıldığını dile getiren Girgin, "Ben de işlerimde zaten bu mizahı ve biraz alay etme halini kullanıyorum. İnsanın başkalaşmış hallerini göstermeyi seviyorum ve bir ayna gibi bunu hayal ediyorum." dedi.

Eserlerinin mekan ve sergiyle uyumlu olduğunu ifade eden Girgin, "Bu üçlü portre serisinde bu konuyu ele almak bana daha anlamlı geldi. Yani bu Komedi Kulüp açılışına çok uygun bir konu olarak düşündüm." şeklinde konuştu.

"Gülmek bizim için bir refleks gibi"

Galeri 77 sergi direktörlerinden Arman Ataseven ise Komedi Kulüp'ün fuaye alanında açılan serginin komediyle sanatı birleştirdiğini belirterek, "Buradaki işlere baktığınızda hepsi farklı kavramlardan komedinin ve sanatın bir parçasını içinde taşıyor. Bu toplumsal ya da kişisel bir eleştiri olabilir, bir benlik arayışı olabilir. Gülmek bizim için bir refleks gibi aslında, sonradan öğrendiğimiz bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Farklı sanatçılarla gülmeyi, komedinin toplumdaki ve insanın kendi içindeki yerini ve gülmenin ifade ettiği anlamı incelemek istediklerini aktaran Ataseven, "Daha çok soyut işler var. Renklerin kullanıldığı, sanatçıların farklı dünyalarını içeren işler de var. Figürün daha net olduğu, deforme olmadığı işler de var. Baktığınızda işlerin hepsinde bir deformasyon, bir absürtlük var. Renkler çok daha parlak ve canlı ama konular daha derin işlenebiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Narek Arzumanyan, Gago, Sedat Girgin, Evgenia Sare ve Arthur Tonakanyan'ın 13 eserinin bulunduğu, mizahın ve gülmenin önemine atıfta bulunan sergi, 5 Nisan'a kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Sedat Girgin Metamorfoz Ressam Sanat Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title