Haberler

Gülbahçe'de Renkli Sahur Programı

Güncelleme:

Ak Parti Bursa İl Teşkilatı, sokak iftarlarının ardından sahurda da vatandaşla kucaklaştı.

Ramazan ayı başından bu yana sokak iftarları düzenleyip vatandaşla kucaklaşan AK Parti Bursa İl Teşkilatı bu kez de sahurda Bursalılarla birlikteydi. Gülbahçe Mahallesi'nde vatandaşları klarnet, davul, darbuka ve söyledikleri şarkılar eşliğinde sahura kaldıran Bursa Folklor Eğitim Merkezi'ne (BURFEM) bağlı gruba AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile birlikte Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Hakan Çavuşoğlu da eşlik etti.

Gülbahçe'deki etkinlikte AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Hakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra, AK Parti İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İl yöneticileri İlhami Aydın, Ali Yılmaz ve Ahmet Köken ile AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gülbahçe sokaklarını giydikleri yöresel kostümler ve söyledikleri şarkılar ile dolaşan BURFEM üyesi gençleri Yenidoğan Cami avlusunda karşılayan AK Partililer, ardından halay ve şarkılara eşlik etti.

FES TAKIP VE BALKAN HALAYI ÇEKTİLER

Renkli görüntülerin yaşandığı sahur etkinliğinde AK Partililer, fes takıp gençlerle birlikte Balkan halayına girdiler. Eğlenceli anların ardından Başkan Yalçın ve AK Parti Bursa Milletvekilleri mahalle halkının yaptığı Balkan yemeklerinin tadına bakıp sahur yaptı.

"GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI…"

Eğlenceli etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, bu geleneğin bundan sonraki nesillere de aktarılması gerektiğine vurgu yaparak, "Mahalle halkı Balkan geleneklerini aynen yaşatıyor. Gençler folklor eşliğinde insanları sahura kaldırıyor. Bu eski bir ramazan geleneği... Bu etkinliğin sonunda sahur yemeği veriliyor. Çok özel bir program… Bu etkinlik bundan sonraki nesillere aktarılmalı" dedi.

"İLK DEFA ÖYLE BİR PROGRAMA KATILDIM…"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ise ilk defa böyle bir programa katıldığını belirterek, "Çok neşeli ve güzel bir ortam. Tüm AK Parti teşkilatı da burada, mahalle halkı ile kucaklaştık. Eğlenceli bir akşam oldu. Bu tarz etkinliklerle geleneklerimiz yaşatılıyor. Böyle bir etkinliğe katıldığımız için çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.

"BALKAN RUHUNU CANLANDIRIYORUZ…"

Balkanlar denilince acının akla geldiğini anımsatan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, "Ancak Balkanların kendine özgü farklı gelenekleri de var. Balkanlar aynı zamanda neşeyi ve eğlenceyi de barından bir kültüre sahip. Bu etkinlik de bunun bir örneği. Bu akşam burada Balkanların ruhunu canlandırıyoruz" diye konuştu.

Etkinliğin arından AK Partililer mahalle halkı ile sohbet ederek sabah ezanın okunmasını bekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Şerbetçioğlu Sedat Yalçın Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title