Haberler

Görevden alınan HDP'li belediye başkanları tutuklandı

Güncelleme:

Görevden alınan eski Van Muradiye Belediye Başkanı HDP'li Yılmaz Şalan ile Eski Özalp Belediye Başkanı HDP'li Yakup Almaç, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Eski Van Muradiye Belediye Başkanı HDP'li Yılmaz Şalan ile Eski Özalp Belediye Başkanı HDP'li Yakup Almaç'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında 'PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandasını yapma' suçlarından soruşturma başlatılan HDP'li 5 belediye başkanına yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. 6 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonda Başkale eski Belediyesi Başkanı Erkan Acar, Muradiye Belediyesi eş başkanları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan ile Özalp Belediyesi eş başkanları Yakup Almaç ve Dilan Öğrenci'yi gözaltına aldı.

Sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilen HDP'li eski Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan ile Özalp eski Belediye Başkanı Yakup Almaç ve eşbaşkanı Dilan Örenci 'terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propogandası yapmak' suçundan tutuklanırken, Başkale Belediye Başkanı Erkan Acar ile Muradiye Belediyesi eşbaşkanı Leyla Balkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Van'da 6 Aralık'ta düzenlenen ev baskınlarında "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan HDP yönetimindeki Muradiye Belediyesi eşbaşkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan, Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Acar, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Muradiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title