Haberler

Göçmen Kuşlar Doğal Sağlığın Göstergesi

Güncelleme:

Doğa dostu ve dağcı Rıdvan Şükür, doğal zenginliğin elçisi göçmen kuşların doğal sağlığın en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Rıdvan şükür, Mevsimin artık sonbahar olması nedeniyle artık başka diyarlara göç eden kuşların uzak diyarlara giderken geride bıraktıkları sulak alanların günden güne daha fazla kirlendiğini, ayrıca göçmen kuşların yaşam alanı olan sulak alanların her geçen gün daraldığını söyledi.

Şükür, Doğanın canlılığı ve sağlığı açısından sulak alanların korunmasının göçmen kuşlar açısından önemli olduğunu ve bu alanların ortadan kalkmasının birçok göçmen kuşun üreyecek, saklanacak ve beslenecek alandan yoksun olması demek olduğunu dile getirdi. Yaşam alanları daralan birçok göçmen kuşun ülkemizi günden güne terkettiğini ve sayılarının azaldığını söyledi.

Doğa dostu ve dağcı Rıdvan Şükür, Çevremizi sarıp sarmalayan Doğaya karşı hassasiyet ve özelikle göçmen kuşlara daha fazla ilgi gösterilmesi ve korunmaları gerektiğini söyledi. Her yıl, Her ilkbahar ve sonbaharda binlerce kilometre kateden kuşlar için dinlenme, beslenme ve üreme imkânı sağlayan sulak alanlar giderek azalıyor ve bu alanların çok daha iyi korunmaları gerektiğini.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Göçmen Kuşlar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title