Haberler

    Genç Mühendisler Projelerini Tanıttı

    Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri yaratıcı fikirlerden oluşan bitirme projelerini fuarda sundu.

    Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri yaratıcı fikirlerden oluşan bitirme projelerini fuarda sundu. Son sınıf öğrencileri, projeleri hazırlarken kendi belirledikleri sorunların çözümlerini bulmaya çalıştı. Fuarın ödül töreninde konuşma yapan Rektör Abdullah Atalar, mezuniyet projelerinde öğrencilere konu verilmediğini, kendi belirledikleri bir sorunu kendilerinin çözmelerini istediklerini, bunun sonunda da çok yaratıcı projeler çıktığını belirtti. Dört yıldan bu yana üniversitenin birçok bölümde bu yöntemi uyguladıklarını belirten Atalar, bazen bu projelerin onların ilk işleri de olabildiğini dile getirdi.

    Fuarda, engellilerin acil durumda belli merkezlere ulaşabilmelerini sağlayan yazılımlardan, sosyal paylaşım platformlarına, sanal canlandırma gözlüklerinden, el hareketiyle çalışan bilgisayarlara, kalabalık kapalı alanlarda tanıdıklarını bulmaya yarayan cps yazılımlarından en yakın boş park yerini haber veren yazılımlara kadar birçok ilginç proje yer aldı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Bilkent Üniversitesi Abdullah Atalar Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title