Haberler

Fransa'da Filistin'in Tanınması İçin Başlatılan Girişim

Fransa Filistin Dostluk Grubu Başkanı Issindou: ‘’Sosyalist Partisi milletvekillerinin çoğunluğu, barış sürecindeki tıkanıklığın aşılması ve tanınma için harekete geçmenin tam zamanı olduğu görüşünde’’ Sosyalist Partisi Meclis Grup Başkanı Le Roux: ‘’Filistin’in tanınması artık barış süreci sonucunda.

Fransa Parlamentosu'ndaki Filistin Dostluk Grubu Başkanı Michel Issindou, iktidardaki Sosyalist Partisi milletvekillerinin çoğunluğunun, Filistin'in tanınması için verilen önergeye destek vereceklerini söyledi.

Konu ile ilgili BFM televizyon kanalına konuşan Issindou, "Sosyalist Partisi milletvekillerinin çoğunluğu, barış sürecindeki tıkanıklığın aşılması ve tanınma için harekete geçmenin tam zamanı olduğu görüşünde" ifadesini kullandı.

Issindou, önergenin, Sosyalist Grup'ta kabul edildikten sonra bir hafta içinde meclis gündemine gelebileceğini ifade etti.

Sosyalist Partisi'nin Meclis Grup Başkanı Bruno Le Roux ise "Filistin'in tanınması artık barış süreci sonucunda gelinen son nokta değil, barış sürecini başlatmak için gerekli bir başlangıç noktası olmalı" dedi.

Le Roux, önergenin gelecek hafta genel kurula sunulabileceği söyledi.

Sosyalist Parti'nin Meclis Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Elisabeth Guigou tarafından kaleme alınan önergede, hükümete Filistin'i resmen tanıması çağrısı yapılıyor.

Önergede, çatışmalara nihai çözüm arayışlarında "Filistin'in tanınmasının", araç olarak kullanılmasının hedeflediği belirtiliyor.

Meclis dışında Senatonun da aynı yönde girişimde bulunması bekleniyor.

Mecliste, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un, önergeyi verecek milletvekilleri ile bugün görüşme yapması planlanıyor. Fabius, daha önce yaptığı açıklamalarda, Fransa'nın Filistin'i tanıyabileceği imasında bulunmuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Laurent Fabius Filistin Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title