Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında savcılık sorguları tamamlanan ve tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliklere sevk edilen yüksek yargı üyeleri ile hakim ve savcıların ifadelerini 8 nöbetçi sulh ceza hakimi alıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında savcılık sorguları tamamlanan ve tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliklere sevk edilen yüksek yargı üyeleri ile hakim ve savcıların ifadelerini 8 nöbetçi sulh ceza hakimi alıyor.

Aralarında Anayasa Mahkemesi Üyeleri Alparslan Altan, Erdal Tercan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Mahmut Şen, Ahmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık ile Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin de bulunduğu şüpheliler, "FETÖ-PYD silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgütün yargı ayağını oluşturmak suretiyle örgütün eylemlerine iştirak ettikleri" iddiasıyla sorgulandı.

Tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edilen 113 şüphelinin ifadesini 8 nöbetçi sulh ceza hakimi alıyor.

HSYK Üyesi Şen susma hakkını kullandı

Bu arada, tutuklanma istemiyle hakimliğe sevk edilen HSYK 2. Daire Üyesi Mahmut Şen, savcılık ifadesinde, HSYK Kanunu'nun HSYK üyeleriyle ilgili soruşturma usullerini düzenleyen 38. maddesine aykırı şekilde gözaltı işlemi yapıldığını öne sürdü.

Şen, "HSYK Genel Kurulu tarafından üyeliğimin düşürülmesine ilişkin karar metni dikkate alındığında, üyeliğin sona ermesinin gerekçesi de Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma olarak gösterilmiştir. Hakkımdaki soruşturmanın Anayasa'nın 59. maddesi, Birleşmiş Milletler yargı bağımsızlığı ilkeleri ve HSYK Kanunu'nun 38. ve 39. maddelerine açıkça aykırı olması karşısında ifade vermeyeceğim, susma hakkımı kullanacağım." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ahmet Berberoğlu Tercan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title