Haberler

Eski Hatay Emniyet Müdürünün Fetö'den 15 Yıl Hapsi İstendi

Reyhanlı patlaması sırasında Hatay Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ragıp Kılıç'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılanmasına devam edildi.

Reyhanlı patlaması sırasında Hatay Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ragıp Kılıç'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılanmasına devam edildi.

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kılıç ile avukatı hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Ahmet Nazmi Alp, davanın bu celsesinde gizli tanığın dinleneceğini söyledi. Ardından gizli tanık "Çakıl"ın ses ve görüntüsü değiştirilerek Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla ifadesine başvuruldu.

Çakıl, sanığı Hatay Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemden tanıdığını ve o dönem sanığın etrafındaki birçok iş adamı ve bürokratın FETÖ mensubu olduğunu söyledi.

Gizli tanık Çakıl, "Hemen hemen her gün FETÖ'cülerle birlikte takılırlardı. Antakya'da Edem Pastanesi'nde buluşurlardı. Diğer müşterilerin göremediği bir odada oturup konuşurlardı. Ayrıca sanık Reyhanlı patlamasında emniyet müdürüydü. O dönem MİT ile Emniyet arasında bilgi akışını koordine eden kişi Edem Pastanesi sahibi Hanifi Yardımcıoğlu'ydu. Yardımcıoğlu'nun, Ragıp Kılıç için 'bizden' dediğini duydum." dedi.

Sanık Kılıç'ın FETÖ'cü personeli koruduğunu, onları önemli görevlere getirdiğini belirten Çakıl, "O dönem bir iki kişi hariç emniyet müdür yardımcılarının hepsi FETÖ'cüydü." diye konuştu.

Çakıl, Başkan Alp'in, Edem Pastanesi'ndeki toplantıların örgütsel sebebi olup olmadığını sorması üzerine de "Rutin gibi görünen toplantılardı ancak önemli ve özel konular oldu mu üst kata çıkıyorlardı. O üst kata çıkanların çoğu FETÖ'den tutuklu." ifadesini kullandı.

Çakıl'ın beyanına karşı söz alan Kılıç, tanığın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

Sanığın savunmasının ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Namık Genel, Kılıç'ın 17/25 Aralık sürecinden sonra da örgüt adına hareket ettiğini belirterek, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Eski emniyet müdürü Kılıç, mütalaaya karşı savunmasını hazırlamak için süre talep etti.

Kılıç'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanığın savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ragıp Kılıç Reyhanlı Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title