Haberler

Esed'in İstifası Pazarlık Masasında

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil'in dün yaptığı, "Beşşar Esed'in istifası görüşülebilir" açıklaması, Suriye Ulusal Konsey'i (SUK) tarafından kayda değer bulunmadı.

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil'in dün yaptığı, " Beşşar Esed'in istifası görüşülebilir" açıklaması, Suriye Ulusal Konsey'i (SUK) tarafından kayda değer bulunmadı.

SUK üyesi Firas Kasas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cemil'in açıklamasını ciddiye almadıklarını, geçiş hükümetini oluşturmak gibi önemli bir konu üzerinde çalıştıklarını söyledi.

SUK'un Suriye yönetimiyle müzakerelere Beşşar Esed'in yönetimden ayrılmadığı sürece başlanmayacağı konusunda tavrının net olduğunu belirten Kasas, "Eline Suriyelilerin kanı bulaşmış bir adamla nasıl müzakere masasına oturulur" dedi.

Geçiş hükümeti ile ilgili çalışmaların devam ettiğine işaret eden Kasas, hükümet üyeleri hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu ancak kısa süre içinde açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Kasas, geçiş hükümetinin Suriye'de muhaliflerin hakim olduğu bölgelerden birinde kurulacağını ileri sürdü.

Dün Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Esed'in istifası da dahil olmak üzere her türlü konuyu muhaliflerle görüşmeye hazır olduklarını ancak Esed'in istifasının görüşmelere başlanması için ön koşul olarak kabul etmeyeceklerini ifade etmişti.

Muhabir: Hazım Bedr / Ayşe Sümeyra Aydoğdu / İbrahim Kılıç

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Kadri Cemil Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title