Haberler

Erzurum'da Kültür Sanat

Güncelleme:

Erzurum Devlet Tiyatrosu, "80 Günde Devri Alem" adlı oyunu seyirciyle buluşturacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "80 Günde Devri Alem" adlı oyunu seyirciyle buluşturacak.

Jules Verne'nin yazdığı, Başak Othan'ın oyunlaştırdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği, "80 Günde Devri Alem" adlı oyunda, Mehmet Yıldız, Emrah Keskin, Sezai Yılmaz, Salih Bayraktar, Yağmur Uzun Demirci ve Yiğit Yıldız rol alıyor.

Dekor tasarımını Aytuğ Dereli, ışık kumandayı Murat Yayla, giysi tasarımını Bengisu Mukiyen, ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlu'nun üstlendiği oyunda, Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar.

Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik ediyor. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşarak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkıyor.

Trenlerden gemilere koşarak, hatta bir fille bile seyahat eden Fogg, zamana karşı yarışırken bir engelle karşılaşır. Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna inanan detektif Fix, Fogg'un peşindedir ve bu yolculuğu engellemeye çalışmaktadır.

Beş oyuncunun düzinelerce farklı role hayat verdiği oyunda, seyirciyi eğlenceli ve çılgın maceraya çekerek, dünya etrafında fantastik, tehlikeli ve sürprizli bir yolculuğa çıkarıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, cumartesi günü ise 14.00 ile 19.30 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşturulacak.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır da Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yarın Necip Fazıl Kısa Kürek Salonu'nda düzenleyeceği etkinlik kapsamında konser verecek.

Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nde de cumartesi ve pazar günü saat 10.00 ile 18.00 arasında Erzurum halk oyunları ve Erzurum barı eğitimi verilecek. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldız Jules Verne Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title