Haberler

Erdek'te 3 Ayrı Bölgede Orman Yangını

Balıkesir'de , Çam Ve Ihlamır Ağaçlarının Bulunduğu Üç Farklı Bölgede Aynı Anda Orman Yangınları Çıktı.

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Ocaklar beldesinde meşe, çam ve ıhlamır ağaçlarının bulunduğu üç farklı bölgede aynı anda orman yangınları çıktı. Çıkış nedenleri belirlenemeyen yangınlarda sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

Ocaklar Beldesi'nde saat 20.30 sıralarında 3 yerde bölgede aynı anda henüz belirlenemeyen sebeplerle orman yangınları çıktı. rüzgarın da etkisiyle yangınlar hızla büyüdü. Yangın söndürme çalışmalarına Erdek, Ocaklar Belediyesine ve Bandırma İşletme Müdürlüğüne ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, iftar vakti çam, meşe ve ıhlamır ağaçlarıyla kaplı üç ayrı bölgede aynı anda çıkan yangınları şüpheli bulduğunu, poyraz nedeniyle de kontrol altına alınamadığını söyledi.

Erdek İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız da, ilçeye bağlı Turhanlar Köyünde üç farklı yerde eş zamanlı olarak orman yangınlarının çıkmasının sabotaj ihtimalini arttırdığını dile getirdi. Kaygısız, çevre yerleşim yerlerine ait itfaiyelerin de söndürme çalışmalarına katıldığını belirtirken 20.30'da başlayan yangınların kontrol altına alınmadığını sözlerine ekledi.

ERDEM ÖZCAN / ERDEK / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title