Haberler

Engelliler İçin "Eğitim Danışma Hattı" Kuruluyor

Görme Engelli AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Engelliler İçin Eğitim Danışma Hattı Kurulacağını, Hastanelerde Özürlüler Polikliniği Açılacağını ve İett Otobüslerinde Sesli Sinyalizasyon Sistemine Geçileceğini Bildirdi.

Görme engelli AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, engelliler için eğitim danışma hattı kurulacağını, hastanelerde özürlüler polikliniği açılacağını ve İETT otobüslerinde sesli sinyalizasyon sistemine geçileceğini bildirdi.

Ayva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim danışma hattı projesinin Beyazay Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışması olduğunu belirtti. Ayva, ''Bu hafta içinde eğitim danışma hattı 444 6 000 kuruluyor. Özürlüler bu hattı arayarak eğitim alanında her türlü konuyu danışabilecek. Bunu geliştirip onların her alanda yardımcısı olacak bir danışma hattına dönüştüreceğiz'' dedi.

Özürlüler için İstanbul Ticaret Üniversitesinde bir bilgisayar laboratuvarı oluşturulacağını bildiren Ayva, laboratuvarda her özürlünün ders alabileceğini kaydetti.

Hukuki işlemler ve özürlü hakları konusunda Türkiye Görme Engelliler Derneğinin bir stratejik çalışması olduğunu söyleyen Ayva, özürlüleri bu adreslere yönlendirme işini ''444 6 000'' numaralı hattın yapacağını bildirdi.

Ayva, özürlüler için Sağlık Bakanlığınca hastanelerde ayrı bir poliklinik açılacağını ve İETT otobüslerinde sesli sinyalizasyon sisteminin kurulacağını kaydetti.

Görme engellilerin noterde atacakları imzaların bundan böyle şahitsiz kabul edileceğini de ifade eden Ayva, görme engellileri imza atarken daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title