Haberler

Engelli Bireyler Anne Sevgisini Müzikle Dile Getirdi

Güncelleme:

BKK) Engelliler Meclisi'nin Anneler Günü münasebetiyle düzenlediği konserde, engelli bireylerden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu ve Kalbin Ritmi Grubu izleyenleri mest etti.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü'nün destekleriyle Anneler Günü münasebetiyle düzenlediği konserde, izleyenlere sürpriz dolu bir gece yaşattı.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü'nün destekleriyle, Kafkas Şekerleme'nin katkılarıyla organize ettiği konser, Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) dernek temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Konserin öncesinde konuşan BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, başta engellilerin olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Engelliler Meclisi'nin bir aile sıcaklığında çalıştığını söyleyen Sönmez, ailelerin engelli çocuklarına olan şefkatlerini hiçbir zaman eksiltmemesini istedi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz ise, engellilerin yine tüm engelleri aşarak güzel bir program hazırladığını ve annelere iyi bir hediye verdiklerini ifade etti. Engellilerin önüne engel olarak çıkan durumları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirten Sönmez, Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin sosyal hayatın içerisinde olmasını istediklerini dile getirdi.

BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Engelliler Meclisi'nin yine örnek bir çalışmaya imza attığını söyledi. İnancımızda her gün, her saat, har dakika Anneler Günü olduğunu anlatan Taşcı, cennetin ayakları altında gösterilen annelerin sevgi, şefkat, huzur abidesi olduğunu belirtti.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise, engelli anneleri başta olmak üzere tüm annelerin çok değerli olduğunu ifade etti. Fedakarlığın en büyüğünü engelli annelerinin gösterdiğini vurgulayan Güney, Ümmühan Bayduz'un tüm engelli anneler adına ödülü aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından eğitmen Dr. Bilgehan Eren önderliğinde sahneye ilk olarak Engelliler Meclisi üyelerinden oluşan 'Kalbin Ritmi Grubu' çıktı. Engelliler, davul ve diğer enstrümanları kullanarak verdiği konserde izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ardından gösterilen Engelliler Meclisi üyeleri ve annelerinin fotoğraflarından oluşan film ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Yılın annesi seçildi

Gecede, Yusuf Hayaloğlu'na ait 'Hayal nedir anne?' adlı şiir Engelliler Meclisi üyesi Serpil Ünler tarafından, Şükrü Öksüz'e ait 'Tüm dünya anneleri' adlı şiir de Sebahattin Abi tarafından seslendirildi. Engelliler Meclisi üyeleri, her çalışmada yanlarında bulunarak destek veren Ümmühan Bayduz'u ise 'Yılın Annesi' olarak seçti. Yılın annesine çiçek ve hediyesini, Vali Yardımcısı Güney ve Engelliler Meclisi Başkanı Sönmez takdim etti. Engelliler Meclisi üyesi İpek Öztürk ise Anneler Günü'ne özel olarak yazıp bestelediği şarkısını seslendirerek salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

Ünlü şarkıcı Sefarad Sami'den engellilere destek

Daha sonra Engelliler Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, şef Kemal Kamalı önderliğinde sahneye çıkarak birbirinden önemli solo ve koro eserleri seslendirdi. Kimi üyelerin kol değnekleriyle, kimi üyelerin ise sandalyeleriyle sahneye çıktığı konserde, anne sevgisi dizelerle dile getirildi. Usta sanatçıları aratmayan engelliler, dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Geceye, Engelliler Meclisi'nin davetlisi olarak katılan ünlü şarkıcı Sefarad Sami de sahneye çıkarak engellilere destek verdi. Engelliler Meclisi üyesi Hasret Toktaş ile birlikte 'Gelevera Deresi' isimli şarkıyı söyleyen Sami, ardından çok sevilen 'Osman Aga' adlı kendi türküsünü seslendirdi. Engelliler Meclisi'nin davetini aldıktan sonra hiç düşünmeden geldiğini dile getiren Sami, Bursa'yı çok sevdiğini ve sık sık geleceğini söyledi.

Konserin sonunda Güney, Taşcı, Korkmaz ve Sönmez tarafından Türk Halk Müziği Korosu üyelerine karanfil dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Güney Ümit Korkmaz Anneler Günü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title