Haberler

DTP: Bugün Demokrasi Tarihinde Bir Milat

Resmi Olmayan Seçim Sonuçlarını Değerlendiren DTP Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak, 'Türkiye'ye Hayırlı Olsun. Bugün Türkiye Demokrasi Tarihinde Bir Milat, Bir Eşik Aşıldı' Dedi.

Türkiye genelinde kesin olmayan seçim sonuçlarının DTP'nin desteklediği adayların Meclis'te grup kurma sayısına ulaştığını göstermesi, DTP Genel Merkezi'nde coşkuyla karşılandı. DTP Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak, sonuçları "Bugün Türkiye demokrasi tarihinde bir milat, bir eşik aşıldı" diye değerlendirdi. DTP'nin desteklediği bağımsız adaylardan vekil olmaya hak kazandığı ifade edilen vekillerin üçte birinin kadın olduğu belirtildi.

Selma Irmak, Parti Genel Merkezi'nde saat 21.15'te resmi olmayan kesin seçim sonuçlarını değerlendirdi. Irmak, "Halkımızın Bin Umut adayları Meclis'te. Türkiye'ye hayırlı olsun. Bugün Türkiye demokrasi tarihinde bir milat, bir eşik aşıldı" dedi. Destekledikleri adayların Meclis'te bir grup oluşturacak sayıya geldiğini ifade eden Irmak, "Adaylarımız Türkiye'ye sözümüz var, kadına sözümüz var, gençliğe sözümüz var şiarıyla Meclis'e gittiler" diye konuştu.

YANIT SANDIKTA VERİLDİ

Destekledikleri adayların anti demokratik engellerle karşılaştığını ileri süren Irmak, "Halkımız provokasyonlara gelmeyerek, demokratik hakkını kullandı. Vermesi gereken yanıtı sandıkta verdi" dedi. Irmak, kesin sonuçların açıklanmasından sonra Meclis'e girmeye hak kazanan vekillerle birlikte bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ve bunu kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

HAVAİ FİŞEKLERLE KUTLAMA

Türkiye genelinde 44 ilde 61 bağımsız adayı desteklediğini açıklayan DTP Genel Merkezi'nde, kesin olmayan sonuçlar daha çok televizyon kanallarından izlendi. Gelen her olumlu sonucu alkışlar, zılgıtlarla karşılayan DTP'liler, saat 21.00'e yaklaştığında kesin olmayan sonuçlara göre 24 vekili Meclis'e gönderecekleri bilgisine ulaştı. Partililer bu bilgiyi zılgıtlar, Kürtçe türküler eşliğinde halay çekerek ve havai fişeklerle kutladı. Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk, "Bugünleri gördüm ya ölsem de gam yemem" diyerek sevincini gösterdi.

MECLİS'E GİDECEK BAĞIMSIZLARIN ÜÇTE BİRİ KADIN

Resmi olmayan sonuçlara göre DTP'nin desteklediği 24 vekil TBMM'ye gidecek. 24 bağımsız vekilden 8'si kadın. Resmi olmayan sonuçlara göre Iğdır'dan Pervin Buldan, Van'dan Fatma Kurtulan, Batman'dan Ayla Akat ve Bengi Yıldız, Diyarbakır'dan Aysel Tuğluk ve Gülten Kışanak, Mardin'den Emine Ayna, Şırnak'tan Sevahir Bayındır'ın TBMM'ye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre Meclis'e giren 'Bin Umut' adayları şöyle:

"Hakkari'den Sabahattin Suğracı ve Hetem İlke, Mardin'den Ahmet Türk ve Emine Ayna, Muş'tan Sırrı Sakık, Nuri Yaman, İstanbul 3. Bölge'den Sebahat Tuncel ve 1. Bölge'den Mehmet Ufuk Uras, Şanlıurfa'dan İbrahim Binici, Van'dan Fatma Kurtulan, Şırnak'tan Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, Bitlis'ten Mehmet Nezir Karabaş, Diyarbakır'dan Akın Birdal, Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Siirt'ten Osman Özçelik, Tunceli'den Şerafettin Halis, Batman'dan Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız, Iğdır'dan Pervin Buldan, Mersin'den Orhan Miroğlu."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title