Haberler

Dikili'de 'Çocuk Gelinlerin Trajedisi'

Güncelleme:

Program Bingöl Elmas'ın 'evcilik' adlı film gösterimi ve söyleşisiyle başladı.

Dikili Kadın dayanışma Merkezi, Dikili Kent Konseyi Kadın Meclisi, Dikili Engelliler Dayanışma Derneği, Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Dikili Eğitim-Sen Temsilciliği, KESK, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği, Dikili Belediyesi öncülüğünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen program Bingöl Elmas'ın 'evcilik' adlı film gösterimi ve söyleşisiyle başladı.

Daha önce Dikili'de gösterilen 'Pippa'ya Mektubum' adlı belgesel'den tanıdığımız Bingöl Elmas, bu sefer çocuk gelinleri anlattığı ve 4 çocuk gelinin hayatını ele aldığı 'Evcilik' filmi ile izleyici karşısına çıktı.

Dikili seyircisinin beğeniyle izlediği film gösterimi ardından film ile ilgili söyleşiye katılan yönetmen Bingöl Elmas; "Bu sorun her yerde. Ama herkeste şöyle bir algı var. -Bu sorun doğuda var. Zaten cahiller, şu kadar çocuk yapıyorlar.- Ama kimse demiyor, yahu bu insanlar neden çocukları için bu kadar kötü gelecek hazırlıyor" dedi.

Bingöl Elmas; "Erken evlilik, Türkiye'deki tüm sorunların çocuk bedenlerini işgal etmesidir"

'Çocuk gelinler eskidendi, şimdi o kadar çok değiller' söyleminin gerçeği yansıtmadığını ve acil çözümler üretilmesi gerektiğini belirten Elmas; "Meseleye tepeden inme bir şekilde yaklaşılmamalı, her yerin özgül koşulları içinde ciddi çalışmalar yürütmek gerek. Çünkü 'erken evlilik' Türkiye'deki tüm sorunların toplamı gibi ve bu sorunların çocuk bedenlerini işgal etmesidir. Bu bedenler bu yükle başa çıkamıyor, oradan da sağlıklı bir toplum çıkması mümkün değil" dedi.

Etkinlik sonrası Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir, yönetmen Bingöl Elmas'a katkısından dolayı Olof Palme barış anıtının maketinden verdi.

Program bugün Av. Birgül Değirmenci, Eğitim-Sen Genel Merkez Kadın Eğitimci Melahat Kuş ve Eğitim-Sen 2 no'lu Şube Kadın Sekreteri Ebru Dinçer'in katılacağı panelde 'Toplumda Cinsiyet Eşitsizliği' konusu işlenecek.

Program 8 Mart Perşembe günü sona erecek. 9 – 10 – 11 Mart Cuma, Cumartesi, Pazar ise film gösterimi yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bingöl Elmas Dikili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title