Haberler

Darbeci yarbay Murat Bolat, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kaçırma planını anlattı

Güncelleme:

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Marmaris'te kaldığı otelden kaçırma planı yapan darbeci yarbay Murat Bolat, "Vicdanımı rahatlatmak için anlatıyorum" diyerek Erdoğan'ı kaçırma planının detaylarını paylaştı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine dair Türkiye'de bugüne kadar duyulmamış bir detay gün yüzüne çıktı. Terör örgütü tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin zirvesindeki isimleri kaçırma görevi verilen darbeci yarbay Murat Bolat, "Vicdanımı rahatlatmak için anlatıyorum" diyerek başladığı konuşmasında hain planlarını tek tek anlattı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 10 gün sonra müebbet hapse mahkum edilen darbeci tabur komutanı eski yarbay Murat Bolat'ın ifadesi gün yüzüne çıktı. Bolat, vicdanını rahatlatmak için bu ifadeyi verdiğini ve bir daha böyle olayların yaşanmasını istemediğini söyledi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre darbeci yarbay Bolat şunları anlattı:

"TOPLAM 9 HELİKOPTER GÖREV ALACAKTI"

"Helikopterlerle ilgili operasyonel görevlerde yer alacak 2-3 kişi vardı. 2 tane planlı, 2 tane de ihtiyaç duyulursa helikopter planı vardı. Tüm planlama burada yapıldı, ana koordinasyon yapıldı. Bu planlardan birincisi, Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te tatil yaptığı yerden alınması. İstanbul'daki 4 Skorsky helikopter Çiğli'deki SAT timlerini alacak, o timler kendi cephanelerini patlatacaklar yani çalacaklar, teçhizat, mühimmat alacaklar. Sonra 4. Kara Havacılık Alayı'nın helikopterleri ile buluşup Çiğli'ye geçip Kara Havacılık Komutanlığı'ndan 3 tane Couger helikopteri alacaklar. Toplam 9 helikopter görev alacaktı. (6 Kara Havacılık'tan, 3 Hava Kuvvetleri'nden).

80-90 kişilik operasyonel ekiple Marmaris'e geçecekler. Sayın Cumhurbaşkanı alınacak, devamında ikmal yapıp Çiğli'ye geçecekler."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title