Haberler

Daikin'in Yeni Sezon Açılışı Adana'da

Daikin, Türkiye büyüme atağını Anadolu'da sürdürüyor.

Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen, bu yıl 9'u Adana ve çevresinde olmak üzere 57 yeni açılış yapacaklarını belirtti.

Özen, yıl sonunda 184 bayiye ulaşacaklarını kaydederek, "Klima teknolojisinin ulaştığı en üst seviyeyi yansıtan cihazlarımızı Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye'nin her yerine ulaştırmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana'da Adnan Kahveci Bulvarı'nda hizmete giren Daikin bayisinin açılışından önce basın mensupları ile biraraya gelerek 2013 faaliyet ve hedefleri hakkında bilgi veren Özen, Türkiye'ye ilişkin iddialı büyüme hedefleri doğrultusunda bayii atağına geçtiklerini belirtti.

Kurucusu olduğu Airfel'in, önce Sanko Holding bünyesine, sonra da uluslararası Japon devi Daikin bünyesinde hızla geliştiğini hatırlatan Özen, bu doğrultuda hedef büyüttüklerini ve Türkiye'yi bölgenin üretim ve Ar-Ge üssü yapmak için çalıştıklarını vurguladı.

Özen, Daikin Türkiye'nin geçen yıl kaydettiği yüzde 52'lik büyümeye paralel olarak Türkiye genelinde yeniden yapılanma çalışmalarına başlattığını belirterek, bu doğrultuda yeni bayi açılışları ile yurdun her bölgesine ulaşacaklarını kaydetti.

Daikin çatısı altında ciro, istihdam, ihracat, ürün yelpazesi ve bayii ağı konusunda 2011 yılından beri çok önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Özen, şunları kaydetti:

"Son iki yılda Daikin Türkiye, her alanda sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek 2015 yılı için koyduğu hedeflere yaklaştı. Daikin Türkiye olarak, 2015 yılı için kendimize 500 milyon avro ciro ve 1.500 kişilik istihdam hedefi koymuştuk. Bu hedef doğrultusunda geçen yıl 518 milyon TL ciroya ulaşırken, bu yıl için 640 milyon TL hedef belirledik. Çalışan sayımız 2011 yılında 420 kişi iken şu anda 600 kişiyi aştı." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Özen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title