Haberler

D-8 Genel Sekreteri Musavi'den, Kadir Topbaş'a Ziyaret

Güncelleme:

Gelişen 8 Ülke Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

D-8 Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Musavi, İstanbul'un D-8 genel merkezine evsahipliği yaptığını anımsatarak, "Türkiye D-8'in babası ve İstanbul da evi. D-8'in kuruluş toplantısı İstanbul'da yapıldı. Kuruluş anlaşması da 'İstanbul Deklarasyonu' olarak adlandırıldı. D-8 için İstanbul çok önemli ve anlamlı bir şehir" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un D-8 toplantılarının önemli bir kısmına ev sahipliği yaptığına işaret eden Musavi, Topbaş'a D-8 üyesi ülkelerin tarım bakanlarının aralık ayının ilk haftasında İstanbul'da bir araya geleceği bilgisini verdi.

Musavi, Türkiye'nin D-8 dönem başkanlığını ikinci kez üstlenmeye hazırlandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"D-8'in kurucusu olan Türkiye, örgütün işlerliğini arttırmak için yapısını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Dönem başkanlığını bunun için fırsat olarak gören Türkiye, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif dönem başkanlığıyla D-8'in hak ettiği düzeye geleceğine inanıyorum."

D-8 yerel yönetimleri bir araya gelecek

D-8'in kamuoyundaki görünürlüğüne katkı sağlanmasında yerel yönetimlerin önemli rol oynayabileceğinin altını çizen Musavi, İBB ile iş birliğini geliştirmek istediklerini aktardı.

Üye ülkelerin bazı şehirlerinin dünyada ilk 20 içinde yer aldığını, bu şehirlerin yerel yönetimlerinin muazzam bilgi birikiminin paylaşılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Musavi, D-8 üyesi ülkelerin belediye başkanlarının 2015'te yapılacak bir toplantıyla bir araya geleceğini bildirdi.

- Topbaş: "Birikimimizi D-8 şehirleriyle paylaşmak istiyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da merkezi yönetimlerin aldığı kararların uygulanmasında yerel yönetimlerin rolünün arttığına dikkati çekti.

Yerel yönetimlerin güçlenmesiyle kararların daha hızlı ve etkin şekilde uygulanabildiğini belirten Topbaş, "İstanbul olarak biz bu konuda çok önemli mesafeler aldık. Bu tecrübe ve birikimimizi diğer D-8 şehirleriyle paylaşmak, aramızdaki iş birliğini arttırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Başkan Topbaş, Musavi'ye İSMEK'te üretilen el yapımı vazo hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Musavi D 8 Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title