Haberler

BALIKESİR - Cunda Adası bayramı tam dolulukla karşılıyor

Güncelleme:

İç turizmin önemli merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda (Alibey) Adası'nda 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşanıyor.

İç turizmin önemli merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda (Alibey) Adası'nda 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşanıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle son yılların en yoğun günlerini geçiren restoran ve kafeleriyle ünlü adadaki otel ve pansiyonların doluluk oranı en yüksek seviyeye ulaştı.

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İbrahim Çolak, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede normalleşme süreciyle ilçenin tatilcileri ağırlamaya başladığını söyledi.

Bayram tatili için ziyaretçilerin adeta adaya akın ettiğini vurgulayan Çolak şöyle konuştu:

"Şu anda Ayvalık ve Cunda Adası'nda doluluk yüzde 100'e ulaşmış durumda. Bu doluluk sadece otel ve pansiyonlarda değil, restoranlarda da aynı durumda. Çünkü otellerdeki doluluk restoranlarla paralel seyrediyor. Kurban Bayramı ile başlayan turizm sezonu, son 5 yılın en kalabalık sezonu olacaktır. Şu anda bile çok çok iyi durumdayız. Bu yoğunluk eylül ayına kadar aynı hızla sürer."

Ayvalık'ın İstanbul'a yakınlığı ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun da hizmete girmesiyle turizm pastasından daha çok pay aldığına dikkati çeken Çolak, 1915 Çanakkale Köprüsü de açılınca ilçeye daha fazla tatilcinin geleceğini düşündüklerini belirtti.

İşletmeciler memnun

Cunda'da restoran işleten Volkan Bekit ise işletmede Kovid-19 tedbirlerine uygun şekilde hizmet verdiklerini aktardı.

Tatil sürecindeki yoğunluğa değinen Bekit, "Adada yoğunluk geçtiğimiz cuma gününden itibaren başladı. Ayvalık'ın İstanbul'a ve Koca Seyit Havalimanı'na yakın olmasının bu yoğunluğa neden olduğunu düşünüyorum." dedi.

İşletme şefi Savaş İrlan da tatilcilerin Cunda'yı tarihi ve doğal güzellikleri görebilmek için tercih ettiğini anlattı.

İstanbul'dan gelen tatilcilerden Mustafa Demir, Kovid-19 sürecinde uygulanan kısıtlamaların ardından adanın ortamının kendilerine çok iyi geldiğini dile getirdi.

Eda Demir ise buraya ilk kez geldiğini belirterek, "Cunda'yı İstanbul'a da yakın mesafede olması nedeniyle tercih ettik. İyi ki de bu tercihi yapmışız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Alibey Adası Cunda Adası İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title