Haberler

Çin'in Yeni Geliştirilen Kolza Tohumu Çeşitleri Verim Rekoru Kırdı

Güncelleme:

WUHAN, 29 Nisan (Xinhua) -- Çin'de yeni geliştirilen bir kolza tohumu türü, ülkenin yağ bitkisi ekimini genişletme çabaları sürerken rekolte rekoru kırdı.

WUHAN, 29 Nisan (Xinhua) -- Çin'de yeni geliştirilen bir kolza tohumu türü, ülkenin yağ bitkisi ekimini genişletme çabaları sürerken rekolte rekoru kırdı. Yeni kolza tohumu çeşidi "Zhongyouza 501", Çin'in orta kesiminde yer alan Hubei eyaletine bağlı Xiangyang şehrinde mu (yaklaşık 0,07 hektar) başına 419,95 kg verim elde etti. Yüzde 50'nin üstünde yağ içeren bu tür, mu başına 211,57 kg kolza tohumu yağı üretiyor. Kolza yağı, Çin'de önemli bir yemeklik yağ türü olarak kullanılıyor. Çin Tarım Bilimleri Akademisi, Hubei'deki yeni türün verim ölçümünü yapmak amacıyla uzmanları davet etti.

Güneybatı Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Biyoteknoloji Üniversitesi'nde profesör olan, uzman ekibin de başkanı Li Jiana, şu anda Çin'de ortalama kolza tohumu veriminin 138,5 kg'ı bulduğunu, ortalama yağ oranınınsa yüzde 43 olduğunu söyledi. Zhongyouza 501, yüksek veriminin yanı sıra hastalıklara karşı dirençli, yoğun ekim ve mekanize hasat için de uygun olarak biliniyor. Yeni tür, Çin Mühendislik Akademisi üyesi ve Çin Tarım Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı Wang Hanzhong tarafından yönetilen bir ekip tarafından yıllarca süren araştırma ve deneyler sonucunda geliştirildi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hubei Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title