Haberler

Çift Cinsiyetli Oğlağa 'Kader' Adını Koydular

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Bahtıllı Beldesi'nde yaklaşık bir ay önce doğan çift cinsiyetli oğlağa 'Kader' adı verildi.

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Bahtıllı Beldesi'nde yaklaşık bir ay önce doğan çift cinsiyetli oğlağa 'Kader' adı verildi. Süt verimi yüksek saanen cinsi keçinin ikinci yavrusu olarak dünyaya gelen 'Kader', sevimli görüntüsüyle beldenin maskotu oldu.

25 yıllık çoban Veysel Yiğit, çift cinsiyetli Kader'i, sürünün diğer oğlaklarından ayırdıklarını ifade etti. Yiğit, ilk kez başına böyle bir durum geldiğini belirterek, oğlağı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Ahmet Acun'a gösterdiğini söyledi. Yiğit, "Yapılacak bir şey yok. Kaderimize razı olacağız. Kader'e bir ameliyat yaparak tercih edebileceğimiz bir cinsiyet ile yaşamını sürdürebileceğini söylüyorlar. Ancak bu pahalı olduğu için Kader'i kaderine bırakacağız" dedi. Belde halkının ilgisini çeken Kader'i her gün meraklılarının görmek için ağılına geldiğini ifade eden Yiğit, "Beyaz rengi, sevimli ve sempatik tavırlarıyla Kader her geçen gün halkımızın daha çok ilgisini çekiyor. Meraklılarına gösteriyoruz" dedi.

Veteriner Hekim Ahmet Acun da, çift cinsiyetli doğumların sık rastlanmasa da zaman zaman ortaya çıkabildiğini söyledi. Hayvan sahibinin talebi doğrultusunda cinsiyetlerin birini ameliyat ile tercih edebileceğine vurgu yapan Acun, bu tür ameliyatların büyük şehirlerde araştırma merkezlerinde yapılabildiğini söyledi. Acun 4 yıllık meslek yaşamında çift cinsiyetli doğuma ikinci kez Simav'da rastladığını kaydetti. - Kütahya / Simav

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Yiğit Bahtıllı Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title