Haberler

CHP'li Demiröz Muhtarlarla Birlikte Basın Açıklaması Yaptı

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, parlamentoda 5 muhtar ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Chp Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, parlamentoda 5 muhtar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, "AKP iktidarı, derelerimizden, nehirlerimizden, suyumuzdan, doğamızdan, toprağımızdan ve cebimizden elini çeksin" diye konuştu.

Muhtarların "AKP iktidarının yaşam alanlarını ve doğayı tanımayan; vadileri, dereleri, nehirleri büyük enerji şirketlerinin talanına bırakan uygulamalarından Hes'lerin" kendi köylerinde de kurulmasına karşı çıkmak için burada olduklarını belirten Demiröz, "Birlikte suyumuza, doğamıza ve toprağımıza sahip çıkacağız" ifadesini kullandı. AK Parti iktidarının "ÇED raporları ile bir taraftan, Hes'lerle diğer taraftan, olur olmaz her yerde su kaynaklarını birilerini zengin etmek üzere adete peşkeş çektiğini" öne süren Demiröz, şunları kaydetti: "Yine de HES yapılacaksa, projeler hazırlanırken yerel halkın bilgilendirilmesi gerekir. Onların görüş ve önerilerinin alınması gerekir. İlgili meslek odalarının ve akademik çevrelerin karar süreçlerine dahil edilmesi bir zorunluluk olarak kabul edilmelidir. AKP iktidarı, derelerimizden, nehirlerimizden, suyumuzdan, doğamızdan, toprağımızdan ve cebimizden elini çeksin." Muhtarlar, Tüfekçikonak Köyü'nde yapılacak HES'in, 9 köyü ve bir beldeyi susuz bırakacağını, içme sularının da ellerinden alınacağını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İlhan Demiröz HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title