Haberler

Casey: Gözaltına Alınmalar Emniyeti İlgilendirir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Bugün Türkiye'de 'Ergenekon' Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınmaların, Emniyet Güçlerini İlgilendiren Bir Konu Olduğunu Söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, bugün Türkiye'de ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınmaların, emniyet güçlerini ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

Casey, günlük brifinginde konuya ilişkin bir soru üzerine, "Bu haberleri gördüm. Sizi Türk yetkililerine, özellikle de Türk emniyet yetkililerine yönlendireceğim. Şu noktada anladığım, bunun, emniyet güçlerini ilgilendiren bir konu olduğu" dedi.

Bu arada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne sözlü açıklamada bulunduğunun hatırlatılması üzerine sözcü Casey, bu konuda daha önce söylediklerine ilave edecek sözü olmadığını söyledi. Casey, "Türk demokrasisini destekliyoruz. Bu, Türk mahkemelerinin önündeki bir konu. Mahkemenin (Anayasa Mahkemesi'nin) kararını verirken, Türk halkının iradesini göz önüne almasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan sözcü Casey, terör örgütü PKK ile bağlantılı İran'daki terör örgütü Pejak'a ilişkin sorular üzerine, PKK, PKK bağlantılı örgütler ve Pejak ile görüşmediklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title