Haberler

Büyük Maç Öncesi Dostluk Yemeği

Güncelleme:

Galatasaray ve Amedspor'un yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı maç öncesinde yemekte bir araya geldi.

Diyarbakırspor eski Başkanı Adnan Öktüren'in verdiği yemeğe Galatasaray yöneticileri Abdurrahim Albayrak, Ali Dürüst, Dr. Cem Kınay katılırken, Amedspor Eşbaşkanı İhsan Avcı, kulüp yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Meclis Üyesi Erkan Ekenci de katıldı. Kışanak, maç için "dostluk ve şenlik havasında geçecek" diyerek tüm sporculara başarılar diledi.


GS yöneticisi Ali Dürüst ise "Bizim için sürprizdi. Diyarbakır'a geldiğimizde kendimizi sahiden kendimizi evimizde hissettik" dedi. Maçın dostluk ve şenlik havasında geçeceği dileğinde bulunan Dürüst, "Biz hep bunu burada yaşadık ve şehre 10 senedir gelmiyordum, görmüyordum. Geldim, gördüm, sahiden gurur duydum, tebrik ediyorum. Sahiden çok güzel bir şehir olmuş" diye konuştu.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak tüm Diyarbakır halkına ve başkanlarına teşekkür etti. Diyarbakır'ın kendilerini bağrına bastığını ifade eden Albayrak, "Diyarbakır hep böyle oldu. 2003 yılında biz yine bir kupa finalini burada oynamıştık. O zamanlarda yine aynı duyguları yaşamıştık. Diyarbakır hakikaten gezmeye, görmeye ve insanlarıyla tanışmaya değer bir yerdir. Tekrar bütün Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Dr. Cem Kınay ise çok heyecanlı olduğunu ve burada ilkokul arkadaşıyla karşılaştığını söyledi. Kınay, "50 yıl sonra buraya geldim ve Adnan arkadaşıma burada rastladım" dedi. "Her zaman olduğu gibi, bıraktığım gibi, Diyarbakır misafirperverliğini tekrar burada yaşıyoruz" diyen Kınay, "Burada pozitif anlamda çok şey olmuş. Şuan bulunduğumuz yer caddeleriyle, binalarıyla bir Avrupa şehri gibi olmuş, büyük gurur duydum. Başkanlarımız bu konuda büyük hizmetler yapmış" diye konuştu.


Diyarbakırspor eski Başkanı Adnan Öktüren de "Burası çok kadim bir şehir. Galatasaray Kulübü de çok kadim bir kulüp ve bu önemli iki unsur bir araya geliyor. Yarın oynayacağımız maçla inşallah Amedspor takımımızda Türkiye futbol liglerinde Süper lige namzet olduğunu gösterecektir" diye konuştu.

Anlı: Spor Kaynaşmak İçin Önemli Bir Fırsattır

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise "Galatasaray Türkiye'nin en güzide takımlarından biri. Bizi uluslar arası camiada Avrupa şampiyonu olarak Süper kupayı alarak her zaman başımızı dik tutmuş bir takım. Böyle güzide bir takımı sarı kırmızı renkleriyle Diyarbakır'da ağırlamaktan büyük bir keyif alıyoruz, büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi. GS yöneticilerine "hoş geldiniz" diyen Anlı, Adnan Öktüren'e de ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Anlı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Spor her şeyden önce bir araya gelmek için, kaynaşmak için önemli bir fırsattır. Ben iki gün önce başka bir program için İspanya'daydım. Nou camp'da Barcelona'nın Cordoba ile maçını izledim ve iki takım taraftarının yan yana formalarıyla birlikte aynı keyfi, aynı oyunun zevkini paylaşmalarında etkilenmediğimi söylesem doğru olmaz. Yarın Diyarbakır'da Amedspor ve Galatasaray kardeş gibi yan yana beraber maç izlenebileceğini gösterecekler. Özellikle kadınlar maçlarımızda daha çok görünür olsun buna özen gösteriyoruz. Yarın keyifli bir oyun oynanacak. Biz de bu keyifli oyunun bir parçası olacağız"

Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin gibi illerin benzer imkanlardan faydalanması gerektiğini belirten Anlı, "Galatasaray kulübümüz sosyal projelere son derece önem veren bir kulüp. Bunu da bir kez daha burada gösterdiler. Yolunuz açık olsun diyorum. Galatasaray'a, kendi takımımıza da başarılar diliyorum.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakırspor Galatasaray Fırat Anlı Cem Kınay Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title