Haberler

Bucalı üreticiye arpa desteği

Güncelleme:

SÜRDÜRÜLEBİLİR Kırsal Kalkınma Programı kapsamında ilçedeki hayvancılığın kaderini değiştiren Buca Belediyesi, hasıl (yeşil) yemin ardından çiftçiye beside kullanmaları için arpa tohumu desteğine başladı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın pandemi dönemi başında hayata geçirdiği kırsal kalkınma hamlesi hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdü. Kentin verimli topraklarını canlandıran program kapsamında hayvancılık yapan üreticiye de yem desteği başladı.Belediye, önce solucan Gübre Tesisi içindeki 24 metrekarelik alanda kurulan hasılmatik ile iklim koşullarına bağlı olmadan topraksız tarımla yapılan üretimle yeşil yem elde etti;yaklaşık 7 ayda 45 bin 500 ton hasıl yem çiftçiye ücretsiz olarak dağıtıldı. Belediye hasıl üretimini büyütmek ve günlük 5 ton hasıl yem elde etmek için yeni yatırım kararı aldı.

YÜZDE 70 TASARRUF

Daha sonra, gelen talep üzerine çiftçiye beside kullanmaları için arpa tohumu desteği başladı. Günlük küçükbaş hayvan başına 1 kilo, büyükbaş hayvan başına ise 5 kilo arpa tohumu veren Buca Belediyesi, ayrıca tarlasına arpa tohumu ekerek yeşil yem elde etmek isteyen çiftçinin de taleplerini kabul etti. Uygulamadan sonra hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticinin yem giderlerinde yüzde 70'e varan tasarruf sağlandığı kaydedildi.

SÜT VERİMİ ARTIYOR

Karacaağaç köyünde küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan Fadime Uysal, arpa yemi desteği sayesinde süt ve et kalitesinde verim artışı olduğunu söyledi. Uysal, "Çocukluğum hayvancılıkla geçti, çok büyük bir sevgiyle yapıyorum. 50 hayvanım var. Arpa, buğday, darı, mısır veriyoruz. Maliyetlerimiz çok yüksek olduğu için sağ olsun Buca Belediye Başkanımız bize destek oluyor. Onun sayesinde nefes almaya çalışıyoruz" dedi.

BAŞKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Karacağaç Köyü Muhtarı Dursun Atagün ise "Hayvancılık bu dönemde zor. Buca Belediyesi bir proje yaptı, çiftçiye arpa desteği yapıldı. Bu arpaların bir kısmını biz ektik, mesela ben 7 dönüm yere ektim, şu anda çıktı arpalarımız. Bize bir hafta yeter. 700 kiloya yakın arpa alıyoruz. Bunun yanında dönüm başına 25-30 balya samanı çıkacak, hayvanlara yedireceğiz. Kışın arpa hayvanları sıcak tutuyor. Süt, et verimi artıyor. Başkanımız Erhan Kılıç'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Buca Belediyesi Erhan Kılıç Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konfernas Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title