Haberler

BM Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi'nin Suriye Temasları

Güncelleme:

BM - Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi, Suriye'deki temaslarının son gününde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Cemil'lebir araya geldi.

BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Suriye'deki temaslarının son gününde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

İbrahimi ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cemil, Özel Temsilcinin Suriye'deki krizle ilgili bir yol haritası üzerinde çalıştığını belirterek, "Önemli olan üzerinde çalışılan haritanın gecikmesi değil, ülke içinde bir diyalogun sağlanmasıdır. Temennimiz diyalogla doğru yolun bulunmasıdır" dedi.

"Suriye'de durum henüz geri dönülmez bir yola girmiş değil" diyen Cemil,

"Zamanın boşa harcanmasından dolayı, ülkedeki durum bölgeyi de tehlikeli hale getiriyor" ifadesini kullandı.

Cemil, Suriye'de barışçıl bir değişimin mümkün olduğunu savunarak, "Ülkede herkesin mutabık olduğu bir diyalog ortamı sağlanmalıdır. Şartlar diyaloğu zorunlu kılmıştır" dedi.

Tüm tarafların dış müdahaleyi reddettiğine değinen Cemil, siyasi söylemlerin yerine, siyasi eylemlerin ortaya konulması gerektiğini, bunu muhaliflerden de beklediklerini kaydetti.

Öte yandan, İbrahimi'nin, 4 gün süren Suriye ziyaretini tamamladıktan sonra Kahire'ye döndüğü bildirildi.

İbrahimi'nin sözcüsü Ahmed Fevzi, Kahire Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Özel Temsilcinin, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Suriye krizi konusunda tekrar görüşme ihtimalinin olduğunu belirtti.

İbrahimi'nin Mısır'da Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Suriye'yle ilgili dörtlü komisyon üyeleri ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Muhabir: Ali Demir - Ali Semerci / Mekki Arvas

Yayıncı: Murat Taydaş - ŞAM

Kaynak: AA / Güncel

Kadri Cemil Kahire Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title