Haberler

Bingöl gündem: Filistinli genç Gazze'de avladığı yeşil papağanları evcilleştirip satarak ailesini geçindiriyor

Güncelleme:

Bingöl haber... İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli Halid en-Neccar, yakaladığı yeşil papağanları satarak ailesini geçindirmeye çalışıyor.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli Halid en-Neccar, yakaladığı yeşil papağanları satarak ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Ana vatanları Hindistan ve Afrika'nın Sahel bölgesi olan yeşil papağanlar, son yıllarda Gazze'deki tarım arazilerinde sıklıkla görülüyor.

Bu durumu değerlendiren Filistinliler, çeşitli tuzaklarla yeşil papağanları avlayarak evcilleştiriyor. Evcilleştirilen ve konuşma yetisi gelişen hayvanlar satışa çıkarılıyor.

Kuşları tuzak kurarak yakalıyor

AA muhabirine konuşan 28 yaşındaki Filistinli Halid en-Neccar, yeşil papağanların en sevdiği yiyeceğin ayçiçeği çekirdeği olduğunu belirtti.

Neccar, gün doğumuyla birlikte her gün Gazze'nin Han Yunus bölgesinde bulunan tarlalara yeşil papağan avlamaya gidiyor.

Kuşları yakalamak için balık ağı kullanan Neccar, tuzağın yanına iki yeşil papağan koyuyor ve zaman zaman bu kuşları iple hareket ettiriyor

Filistinli genç, beklediği yeşil papağan geldiğinde ipi çekerek tuzağı kapatıyor.

Kuşları İsrail sınırı yakınında avlıyor

Kuşun üzerine düşen balık ağıyla yakalandığına dikkati çeken Neccar, yakaladığı kuşları kafese alarak ava devam ettiğini, ancak bazı günler eve eli boş döndüğünü dile getirdi.

Neccar, bu iş için her gün İsrail sınırı yakınında bulunan güvenlik çitlerinin 500 metre uzaklığındaki bir tarlaya geldiğini anlattı.

İnsanların yeşil papağanların güzel görüntüsüne ve taklit ederek konuşma yeteneğine ilgi gösterdiğini vurgulayan Neccar, bu kuşların Gazze Şeridi'nde nisandan ekim ayına kadar avlanabildiğini kaydetti.

Bölgedeki işsizlik ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle uzun yıllardır kuş avcılığını meslek olarak yaptığını belirten Neccar, "Bu meslekle dört kişilik aileme bakıyorum, ancak tüm ihtiyaçlarımız karşılanmıyor." diye konuştu.

"İstilacı tür" olarak biliniyor

Gazze'deki İslam Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Abdulfettah Abdu Rabbuh, Filistin bölgesinde görülen yeşil papağanın türüne ilişkin bilgiler verdi.

Rabbuh, "Yaklaşık 20-30 yıl önce Hindistan'dan ve tropikler bölgelerden göç eden bu kuş türü, başka bölgelere yerleşerek koloniler kurdu." dedi.

Bölgedeki yeşil papağanların bu nedenle "istilacı tür" olarak sınıflandırıldığına dikkati çeken Rabbuh, "Bu kuş türü Avrupa ve Orta Doğu'ya başarıyla göç etti. Bu tür yeşil papağanlar bitkiler, tohumlar ve meyvelerle besleniyor, bu nedenle tarıma zarar veriyor." diye konuştu.

Bu türün çeşitli kuşların yuvalarına saldırdığını da kaydeden Filistinli akademisyen, özellikle ibibik kuşunun yuvalarını hedef aldığının altını çizdi.

Rabbuh, "Bu yeşil papağan, evcilleştirilebilen bir kuş olması ve konuşabilmesi nedeniyle, insanlara ve şehirlere yakın yerlerde yaşamayı tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Afrika India Gazze Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor?
Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title