Haberler

Beyaz Melek'e, Spielberg Ödülü

Türkiye Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurahman Çelik ve Houston Türkiye Konsolosu Atilla Uzer'in de Katıldığı Ödül Töreninde Mahsun Kırmızıgül, Gözyaşlarını Tutamadı.

Türkiye Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurahman Çelik ve Houston Türkiye Konsolosu Atilla Uzer’in de katıldığı ödül töreninde Mahsun Kırmızıgül, gözyaşlarını tutamadı.

19 Nisan gecesi ABD’nin Houston kentinde düzenlenen 41. Uluslararası Houston Film Festivali Ödül gecesine, Türkiye adına yarışan ’Beyaz Melek’, 2 dalda ödül alarak damgasını vurdu. Daha önce Steven Spielberg, George Lucas, Coen Kardeşler, Ridley Scott, Brian de Palma, Oliver Stone, David Lynch gibi ustaları, ilk ödüllerini vererek dünya sinemasına kazandırması açısından büyük önem taşıyan Houston Film Festivali’nde, Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği ’Beyaz Melek’, En İyi Uluslarası Yabancı Film ödülü ile Jüri Özel ödülünü kazandı.

MAHSUN’A ÖZEL ÖDÜL

Farklı kategorilerde binlerce filmin başvurduğu festivalde, ’yabancı film’ kategorisinde 450 film için festival komitesine başvuru yapılmış, bunların arasından 52’si yarışmaya kabul edilmişti. Komite geçtiğimiz hafta, ’Beyaz Melek’ de dahil 5 filmin finale kaldığını açıklamıştı. Bu kategorideki sonuçlar 19 Nisan cumartesi akşamı Houston’da açıklandı. ’Beyaz Melek’ En İyi Uluslarası Yabancı Film kategorisinde ödülü kucaklarken, filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül de Jüri Özel Ödülü aldı.

OLAĞANÜSTÜ BİR FİLM

Ödül töreni sırasında festival başkanı Hunter Todd, şöyle konuştu: "Festivalimiz bu akşam 41 senedir aramızda olmayan bir bayrakla, ’Beyaz Melek’in başarısı ile dalgalanacak. ’Beyaz Melek’, olağanüstü ve muhteşem bir yapım. Son dönemlerde izlediğim en vurucu film. Daha önce bu festival, dünya sinemasına yön veren çok önemli yönetmenlerin ilk ödüllerini vermiştir. İşte bu gece jüri en iyi yönetmen ödülünü de Mahsun’a verdi. Aynı şansı getireceğine inanıyorum."

FİLMİN KONUSU

MAHSUN Kırmızıgül’ün ilk yönetmenlik deneyimi olan ’Beyaz Melek’, huzurevi sakinlerinin hayata tutunma çabalarını, birbirlerine duyduğu aşk ve sevgiyi anlatıyor. Filmde, yönetmenliği de üstlenen Kırmızıgül’ün yanı sıra Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Nejat Uygur, Gazanfer Özcan, Hüseyin Avni Danyal, İlkay Saran, Lale Belkıs, Necmi Yapıcı, Salih Kalyon, Suna Selen, Tanju Tuncel, Toron Karaca, Tomris Oğuzalp, Yağmur Dilan Bozacı, Yavuz Bingöl, Yıldız Kenter ve Zeynep Tokuş rol aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title