Haberler

'Ben buradayım!' Sesi Bu Kez Viranşehir'de Yükseliyor

Güncelleme:

Hayata Destek Derneği'nin Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği Farkındalık Projesi Urfa Viranşehir'de devam ediyor.

Hayata Destek Derneği'nin 2012 yılından bu yana 'Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil' adı altında yürüttüğü mevsimlik tarımda çocuk işçiliği çalışmalarına Viranşehir'de dahil edildi.

Derneğin, Ordu ve Düzce'de mevsimlik tarım işçi kamplarında hasat zamanı çocuklar ve ailelerine yönelik yapılan çalışmaları, Viranşehir'de okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara yönelik psiko-sosyal destek ve eğitim uygulamaları ile yeteneklerini geliştirmeye yönelik atölye etkinlikleri ile devam ediyor.

Hayata Destek Derneği katkılarıyla çocukların atölye çalışmaları kapsamında çektikleri fotoğrafları, yaptıkları elişi ürünlerini sergileyecekleri etkinlik ise 25 Aralık 2015 tarihinde yine Viranşehir'deki Selahaddin Eyyubi İlkokulu'nda saat 12:00'de başlayacak.

Dernek tarafından yapılan açıklamada etkinliğe tüm ilçe halkı davet edilirken, "Şimdi bahçedeki fındığın tarladaki pamuğun değil çocuk olmanın vakti. Çocukları tarladan uzak tutmak, olmaları gereken yer olan okullarında kalabilmelerini sağlamak, çocukluklarını yaşayabilmeleri, sevinçlerini paylaşmak için sizde bize katılın" çağrısında bulunuldu.

HAYATA DESTEK DERNEĞİ

Dernek ayrıca yaptığı açıklamada şu ifadelerle kendini tanımladı: "Hayata Destek, doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenmiş toplumların temel haklarına erişimini sağlamayı ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Uluslararası insani yardımın temel ilkelerini benimseyen Hayata Destek; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hesap verebilirlik çerçevesinde faaliyetlerini Türkiye ve çevresi bölgelerde sürdürüyor. 2011 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayan Hayata Destek, 2012 yılından bu yana mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliği ile mücadele amaçlı Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil! (www.buiscocukoyuncagidegil.com ) kampanyasını yürütüyor. Detaylı bilgi için www.hayatadestek.org adresi ziyaret edilebilir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title