Haberler

Başkan Şentürk'ten Müjde Tse, Cen ve Cenelek Üyesi Oldu

Oktay ENSARİ-Demet ÖZTÜRKKayseri (DHA) - TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, enstitünün Avrupa Birliği'nin, standart kuruluşları Avrupa Standartları Hazırlama Teşkilatı (CEN) ile Avrupa Elektro Teknik Standatları Hazırlama Teşkilatı'na (CENELEK) üye olarak alındığını açıkladı.

Oktay ENSARİ-Demet ÖZTÜRKKayseri (DHA) - TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, enstitünün Avrupa Birliği'nin, standart kuruluşları Avrupa Standartları Hazırlama Teşkilatı (CEN) ile Avrupa Elektro Teknik Standatları Hazırlama Teşkilatı'na (CENELEK) üye olarak alındığını açıkladı. Şentürk, Kayseri'den bu müjdeyi sevinerek herkese duyuruyorum.?? dedi.

Merkez Çelik Anonim Şirketi'nin 10 tedarikçisine kazandırdığı kalite yönetimi belge törenine katılmak üzere Kayseri'ye gelen TSE Başkanı Hulusi Şentürk, burada yaptığı açıklamada, Kayseri'den ülkemize güzel bir müjde vermek, mutlu bir haberi duyurmak istiyorum. TSE'nin, AB standartlarına uyup uymadığı, verdiğimiz belgelerin Avrupa ülkelerinde geçerli olup olmadığı gibi konuşmalar ve tartışmalar yapılırdı. Biz de bunlara verdiğimiz belgelerin sadece Avrupa'da değil, dünyada geçerli olduğu yolunda yanıtlar verirdik. Akredite bir kuruluş olan TSE, CEN ve CENELEK tarafından 24 ve 28 Kasım tarihlerinde üyeliğe kabul edildi. Böylece ulusal değil uluslarası bir güç olarak ortaya çıktık. Belgelerimizin geçerliliği böylece Avrupa'da da kabul edildi. dedi.

ÖZEL SEKTÖRDEN KOPYA ALARAK KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

TSE olarak, kamu kurumunun getirdiği hantallığı üzerlerinden atmaya çalıştıklarını belirten Şentürk, Kurum olarak şu anda özel sektörden kopya alarak, kendimizi geliştiriyoruz. Küresel güç olmak için Türkiye'nin her kurum ve kuruluşu başlı başına bir güç olmalıdır. Toplam kalite için herkes gibi biz de taşın altına elimizi koyup, topyekün seferberliğin içinde olduk. CEN ve CENELEK'e üye olmakla birlikte Gümrük Birliğinden dolayı var olan ilişkilerimiz şimdi tam üye olarak yürüyecek?? diye konuştu.

Başkan Şentürk, Türkiye'de ilk kez Kocaeli'de kalite uzmanları, laboratuvar çalışanları ve Arge ile uğraşanları eğitmeye başladıklarını söyleyerek, 150 katılım beklerken sayının 480'e ulaştığını, bu çalışmanın ikincisinin Kayseri'de yapılacağını ifade etti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title