Haberler

Başbakan: Pakistan, Çin ile Dostluk ve Karşılıklı Güveni Yeni Zirvelere Taşımak İstiyor

Güncelleme:

İSLAMABAD, 21 Mayıs (Xinhua) -- Pakistan Enformasyon ve Yayın Bakanı Marriyum Aurangzeb'in aktardığına göre Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Cumartesi günü, Pakistan'ın karşılıklı ortaklığa daha fazla güç kazandırmak için Çin ile dostluğu ve karşılıklı güveni her zaman yeni zirvelere...

İSLAMABAD, 21 Mayıs (Xinhua) -- Pakistan Enformasyon ve Yayın Bakanı Marriyum Aurangzeb'in aktardığına göre Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Cumartesi günü, Pakistan'ın karşılıklı ortaklığa daha fazla güç kazandırmak için Çin ile dostluğu ve karşılıklı güveni her zaman yeni zirvelere yükseltme arzusu taşıdığını söyledi. Aurangzeb, Çin ile Pakistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 71. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Çin'in Pakistan Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende Şerif'in mektubunu okudu. Şerif, mektubunda Çin-Pakistan ilişkileri yolculuğunun uzun ve istikrarlı geçtiğini ve sürekli güç kazandığını belirtti.

Başbakan, iki ülke arasındaki ilişkiyi, tüm alanları kapsayan bir ilişki haline getirmek için karşılıklı güvenin geliştirilmesi gerektiğini söyledi ve böylece Pakistan'ın yanı sıra diğer ülkelerin de "her zaman güvendiği ve zor zamanlarda da dost olan Çin'in yüceliğinden" yararlanabileceğini ifade etti. Sadece Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun (CPEC) mevcut projelerini hızlandırmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni projelerin yürürlüğe girmesini de sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Şerif, Pakistan'da çalışan Çinlilere güvenlik sağlamak için tüm güvenlik altyapısını doğrudan izlediğini söyledi ve Çin vatandaşlarına yönelik saldırıların suçlularını adalete teslim etme sözü verdi.

Başbakan daha sonra da Twitter'da "Çin ile ilişkimiz son 71 yılda demirden bir kardeşliğe dönüştü. Bu (zor zamanlarda da süren) kapsamlı stratejik ortaklık zamana direndi ve bölgede ve ötesinde bir istikrar faktörü olarak ortaya çıktı." dedi. Başbakan, Çin ile Pakistan arasındaki ilişkilerin ve halklar arasındaki temasın, bölgesel refah getiren bir düzeye ulaşmakla kalmadığını, aynı zamanda bu ilişkinin Pakistan'a refah, ekonomik kalkınma ve insani gelişme getirdiğini gösterdiğini söyledi. Çin'in Pakistan Büyükelçiliği'nin Maslahatgüzarı Pang Chunxue de, Çin'in komşu ülkelerle olan diplomasisinde Pakistan ile olan bağlarını her zaman bir öncelik olarak gördüğünü ve Pakistan'ı ulusal egemenlik ve güvenliğini savunma, birliğini sürdürme istikrar, kalkınma ve refah elde etme konularında güçlü bir şekilde destekleyeceğini söyledi.

Pang, Çin ve Pakistan'ın ticaret, yatırım, tarım, sağlık, bilim ve teknoloji, kültür ve eğitim alanlarında işbirliğini güçlendireceğini söyledi. Pang, Çin'in Pakistan'ın sanayileşmeyi hızlandırmasına ve CPEC'in yüksek kaliteli gelişimini ortaklaşa uygulamasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi. "İki ülke arasındaki halklar arası alışverişler o kadar derine kök salmış ki, Çin-Pakistan dostluğunu ve işbirliğini baltalamaya yönelik her türlü girişimin başarısızlığa mahküm olduğuna inanıyoruz" diyen Pang, "İki tarafın ortak çabalarıyla yeni ve ortak bir geleceğe sahip bir Çin-Pakistan topluluğunun inşasında sağlam adımlar atılacaktır." dedi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti DOST Partisi Pakistan Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title