Haberler

Başak Cengiz'in ölümüne bir tek o tanık oldu! Katil, "Yaklaşma sana da saplarım" demiş

Güncelleme:

İstanbul'da Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile katlettiği Başak Cengiz'in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Boz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Buna göre olayın görgü tanığı Ağca, spor salonuna gitmek için yürüdüğü sırada bir kadın çığlığı duyduğunu belirterek, "Sese doğru koştum. Elinde kılıç olan bir erkeğin yerde yatan kadına kılıcı sokup çıkardığını gördüm. Bana, 'Yaklaşma sana da saplarım' dedi." ifadelerini kullandı.

Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile vahşice katlettiği Başak Cengiz'in ölüme ilişkin soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi hazırladı.

5 sayfalık iddianamede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı suçtan zarar gören, olaya müdahale etmek isterken tehdit edilen Kaan Ağca mağdur ve Cengiz ailesi ise müşteki olarak yer aldı. İddianameye göre, 9 Kasım günü akşam saatlerinde Ataşehir'de korkunç olay meydana geldi. Başak Cengiz, Ankara'da mimar olarak çalışırken 2,5 ay önce çalıştığı firma tarafından Ataşehir'deki projeye görevlendirildi. Olay günü mesaiden çıkıp oteline doğru yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz, samuray kılıcı ile saldırdı. Yaralanan kadın hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı.

SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜP EVİNE GİTTİ

Boz, ikametinde gözaltına alındı. Olayda kullandığı samuray kılıcının yanı sıra evinde çok sayıda kesici alet ele geçirildi. Güvenlik kameralarının da incelendiği soruşturmada, Can Göktuğ Boz ikametinden bir çanta ile çıktı, koşarak Başak Cengiz'in bulunduğu kaldırıma geçip ona yaklaştı ve çantasından çıkardığı kılıçla birçok kez talihsiz kadına saldırıp hiçbir şey olmamış gibi evine gitti.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU: YAKLAŞMA SANA DA SAPLARIM

Sabah'ın haberine göre dosyada mağdur Kaan Ağca'nın da ifadesi yer aldı. O ifade de en az olay kadar can yakıcıydı. Spor salonuna gitmek için yürüdüğü esnada bir kadının çığlıklarını ve "imdat" sesini duyduğunu söyleyen Ağca, "Sese doğru koştum. Elinde kılıç olan bir erkek ile yerde kanlar içinde yatan kadını ve ona kılıcı sokup çıkardığını gördüm" dedi. Cani adamın kendisine "yaklaşma sana da saplarım" dediğini kaydetti.

SAVUNMASI DA OLAY KADAR KORKUNÇ

Hayatını yitiren Başak Cengiz'in ailesinin şikayetçi olduğu aktarılan iddianamede, Can Göktuğ Boz'un pişkin savunmasına da yer verildi. Boz savunmasında, spor salonundan döndükten sonra akşam evinde oturduğunu canının sıkıldığını ve kolay olduğunu düşünerek bir kadın şahsı bıçaklamayı düşündüğünü söyledi. İnternetten aldığı kılıcının bulunduğu çantayla dışarı çıktığını ve bir süre oturduğu sitenin önünde yürüyüp kadın bir şahsın gelmesini beklediğini itiraf etti. Başak Cengiz'i kaldırımda yürürken görüp yanına yaklaştıktan sonra birden fazla kez kılıçla vurduğunu anlattı. Kendisini gören bir şahsın korkup kaçtığını ve olayı önce kafasında tasarladığını da ifade eden o cani, eve dönünce kılıcı yıkayıp eşofman altını değiştirdiği detayını da aktardı. Herhangi bir rahatsızlığının da bulunmadığını söyledi.

Savcılık, "maktulü içgüdüsel tatmin amacıyla 6'sı öldürücü nitelikte olacak şekilde birden fazla kez kesici aletle nedensiz yere salt öldürmüş olmak için öldürdü. Canavarca his sevkinden başka kendisini suça iten herhangi bir nedenin mevcut olmadığı, canavarca hisle öldürme suçunu oluşturduğu değerlendirilmiştir" ifadelerini kullandı. Olay yerinde gelen mağdur Kaan Ağca'ya da 'silahla tehdit' suçunu işlediğini ifade etti.

AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE OLDUĞU DEĞERLENDİRİLDİ

İddianamede Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığına yönelik tartışmalara da son nokta konuldu. Savcılık, Boz'un avukatları ve babasının şüphelinin akıl hastalığı bulunduğuna yönelik beyanda bulunduğunu ve bazı belgeler sunduğunu ancak şüphelinin dosya içindeki ifadelerdeki bütünlük ile tutarlılığı, aynı zamanda sunulan belgelerin eski tarihli olması nedeniyle bu yönde bir değerlendirme yapılmadığını kaydetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETİ İSTENİYOR

Can Göktuğ Boz hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olaya müdahale etmeye çalışan bir mağduru 'silahla tehdit' ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'una muhalefet suçlarından toplamda 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame değerlendirilmek üzere İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Boz, 25 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Başak Cengiz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500

Yorumlar (6)

Fehmi Kurusıkı:

Bu ruh hastası yaşamamalı

186
5
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Abey bu adamin elindeki Samuray kilicina el konsun, onun yerine bir Osmanli kilici verilerek sokaklara geri salinsin. Samuray kilici neymis yaaaa, töööbe tööööbe, imal edilisi bile islami usullere göre yapilmamis, budistlerin el yapimi tüüüüü... Samuray kiliclarina HAYIR, yüzde yüz yerli ve milli, helal kesim Osmanli kiliclarina EVET....

8
140
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ayyy ben böyle mi yazmisim, yav bu dislayklari görünce hatirladim, kusura bakmayin vallaaa BEN de kandirilmisimdir ki öyle yazmisimdir... Kandiranlarin agizlari büzüle e mi.

yanıt0
yanıt0
Murat Okur:

Allah belanı versin

yanıt1
yanıt0
Çınar Saraç:

Samuray hakari kikiri yapmış

2
110
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Hükümet bu kadın katillerini öldürmüyor ama bu kadınların ahı çıkar seçimde. Ve Allah hesap sorar idamı getirmediğiniz için vebali var ey siyasiler

44
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title